2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Ajutor pentru o familie din Călărași care a rămas fără casă FOTO

COMUNICAT. Astăzi, alături de colegii social democrați, am răspuns apelului făcut de preotul paroh din Călărași, Pădurariu Ioan. Din contribuții proprii am achiziționat materialele necesare pentru construcția casei, pe care le-am donat acestei familii greu incercată.

Două camioane pline cu materiale de construcţii, alimente şi alte ajutoare au fost descărcate astăzi în curtea lui Florin Apăvăloaie, pentru reconstrucţia unui nou cămin.

Deşi au avut extrem de multe încercări, ziua de 7 mai a fost cea mai grea dintre toate. Un incendiu puternic le-a mistuit casa, astfel încât cei 4 membri ai familiei au rămas pe drumuri, casa arzând în totalitate.
Capul familiei – Florin, este angajat să pască vacile comunității, fiind un om harnic, Cornelia – soția lui este însărcinată în 8 luni, ei mai având un băiat de 13 ani cu handicap, precum și o fetiță de 5 anișori.
După incendiu nu s-a putut recupera nimic, membrii familiei rămânând doar cu hainele de pe ei.

Sprijinul nostru sperăm sa fie o adevărată binecuvântare pentru bebeluşul care se va naşte peste 3 săptămâni şi care va fi adus în casă nouă, un cadou nesperat pentru micuţa de cinci anișori care şi-a aniversat ziua de naştere sub cerul liber, dar şi pentru părinţii care nu şi-ar fi permis să îşi ridice singuri un acoperiş deasupra capului.

Exemplu de solidaritate au dat şi localnicii din comună, care au ajutat la descărcarea materialelor. La rândul său, preotul Ioan Pădurariu a găsit şi echipa cu care, în umătoarele 10 zile, va ridica, din temelii, noul cămin al familiei Apăvăloaie, în care înceapă o nouă viaţă.

Mulțumesc din suflet colegilor care mi-au fost parteneri în realizarea acestui demers de suflet.

Cei care doresc să ajute, la rândul lor, o pot face personal în satul Călărași, Județul Botoșani, sau dăruind un bănuț în contul Parohiei Sfânta Treime Călărași, cu specificația – pt. construcția casei lui Apăvăloaie Florin.

RO61BRDE070SV23404990700, deschis la BRD,
titular de cont: Preot Pădurariu Ioan , tel. 0766233284

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA