Ajutoare pentru sănătate şi o viaţă nouă

0
547

subprefect ajutoare

Copii cu handicap, oameni cu gospodăriile arse, persoane suferinde de diverse tumori şi forme de cancer au primit astăzi ajutoare financiare pentru a-şi rezolva  măcar parţial problemele grele cu care se confruntă.

Subprefectul Gelu Ţigănucă a înmânat la sediul AJPIS, 15 ajutoare pentru soluţionarea unor probleme punctuale, aprobate prin Hotărâre de Guvern cu un cuantum total de 31.100 de lei. Beneficiarii au primit sume între 1.000 şi 3.000 de lei, în funcţie de gravitatea situaţiei căreia trebuie să-i facă faţă.

Acordarea ajutoarelor s-a făcut în prezenţa lui Sebastian Tocariu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale, instituţie care a întocmit şi dosarele pentru beneficiari. Pentru a se ajunge la această fază specialiştii AJPIS au trebuit să colaboreze cu primăriile din localităţile solicitanţilor, au realizat anchete sociale, solicitând ulterior şi avizul prefectului de Botoşani.

Suspendate în perioada 2008-2012, ajutoarele sociale pentru rezolvarea unor probleme punctuale au fost reluate în urmă cu doi ani, dosarele fiind gestionate la nivel de Guvern de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

„Astăzi au primit ajutoare în special persoane cu afecţiuni de sănătate ce necesită intervenţii chirurgicale al căror cost nu este acoperit de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Ne pare rău că nu sunt mai multe ajutoare şi salutăm fiecare sprijin acordat pentru că ştim că vine acolo unde este o nevoie imperioasă.”, a declarat subprefectul Gelu Ţigănucă. Beneficiarii celor 15 plicuri înmânate marţi sunt din Dorohoi, Botoşani, Ştefăneşti, Hudeşti, Frumuşica şi Coşula.