1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Ai centrala de apartament? Avertisment alarmant de la Protectia Consumatorilor

centrala termica920

Conducerea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor avertizeaza pe toti romanii care au montate astfel de aparate in apartamente: „Centralele de apartament sunt BOMBE CU CEAS”.

Conducerea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, reclamă riscurile pe care le prezintă centralelede apartament, principalele cauze fiind absenţa verificărilor tehnice şi a unei centralizări a acestora. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţa Consumatorilor (APC) din România, susţine că centralele de apartament sunt „mici bombe cu ceas în blocurile de locuinţe”.

„10 ani este durata de viaţă a unei centrale de apartament, dar mulţi posesori nu cunosc acest lucru şi de aici apar fel de fel de accidente. Oricum, cei care au centrale de apartament sunt obligaţi prin lege să facă revizia la doi ani, iar firmele care îi au în baza de date ar trebui să sesizeze Inspecţia de Stat pentru Controlul Instalaţiilor. Din păcate, nu există un control din partea instituţiilor statului care să centralizeze datele referitoare la revizii. În momentul în care o parte din locatari au centrale de apartament şi alţii au sistem centralizat, se creează un dezechilibru în blocul respectiv. Anumite ţevi care transportă agentul termic dintr-un apartament în altul se colmatează şi întrerupe furnizarea acestuia. Am avut foarte multe sesizări în care oamenii au reclamat că au în apartament ţevi reci. Odată ce asociaţia de proprietari a fost de acord ca anumiţi locatari să treacă la încălzire prin centrală proprie, este greu să revii cu altă măsură de interzicere. Cea mai bună soluţie ar fi ca asociaţia să nu mai aprobe instalarea centralelor de apartament”, ne-a declarat Costel Stanciu, preşedintele APC România.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA