15.3 C
Botoșani
joi, 26 mai 2022

Aeroportul din Suceava va fi finalizat vara viitoare

aeroport suceava foto Obiectivsv.ro

Modernizarea aeroportului Sucevei va fi finalizată, cel mai probabil, în vara lui 2015. “Intârzierea la aeroport e legată de vreme. Au fost în acest an nu mai puţin de 30 de coduri galbene”, a declarat, ieri, preşedintele CJ, Cătălin Nechifor.

Termenul avansat de Ioan Măriuţa, directorul general al Regiei Autonome Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava, ca fiind în luna iulie a anului 2015 pentru finalizarea lucrărilor este, de asemenea, realizabil doar dacă nu va fi o primăvară cu precipitaţii bogate.

Directorul general al Regiei Autonome Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuţa, a anunţat în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava că, abia în luna iulie a anului viitor lucrările pentru modernizarea aeroportului de la Salcea vor fi finalizate. Anunţul lui Ioan Măriuţa a venit în timpul dezbaterilor din şedinţa de ieri, şedinţă la care preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a încercat să explice de ce nu este posibil să fie gata în noiembrie a.c. lucrările de modernizare la aeroport, aşa cum se anunţaseră de mai multe ori autorităţile.

Atât Cătălin Nechifor, cât şi Ioan Măriuţa au explicat că ploile din această vară au durat peste 40 de zile, iar din cauza precipitaţiilor abundente nu s-a putut lucra cel puţin 63 de zile. In atare condiţii, ar fi de recuperat foarte mult din lucrări, iar şansele ca să fie gata aeroportul în noiembrie se duc spre 0. Termenul la care ar fi trebuit finalizate lucrările era, conform contractului, în luna februarie 2015, dar pentru că ultimele lucrări erau legate de asfaltările succesive ale noii piste, era necesar ca acestea să fie gata până în octombrie, cel târziu noiembrie.

Citeşte mai mult pe Obiectiv de Suceava

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA