16.6 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Adrian Mihalcea: „Fotbalul românesc trebuie să se ajungă la o limită minimă de unde repornească şi să crească”

mihalcea

Fostul atacant al echipei Dinamo, în prezent antrenor principal la ACS Berceni, consideră că nivelul fotbalului românesc a scăzut foarte mult în ultimii ani şi că ar trebui să fie un moment zero de la care să înceapă ascensiunea.

„Divizia a doua este aşa, hai să mai jucăm şi noi. Multe echipe care se retrag, multe puncte câştigate în afara terenului. Îmi doresc să se stabilizeze într-un fel fotbalul ăsta şi să fie o competiţie mult mai acerbă. Valoarea fotbalului a scăzut foarte mult, începînd de la Liga I. Îmi doresc să se stopeze. Mai mult de şapte-opt echipe în insolvenţă, ce poate fi? Să îngheţăm campionatul pentru un an. Trebuie să se ajungă la o limită minimă de unde să se repornească şi să crească. E o perioadă în care fotbalul românesc scârţâie”, a spus Adrian Mihalcea.

Adrian Mihalcea are peste 200 de meciuri în Liga I şi 75 de goluri marcate. A jucat timp de şase sezoane la Dinamo (1996-2001 şi 2004-2005), marcând 69 de goluri. În cariera de jucător a mai evoluat la Genoa, Verona, Chunnam Dragons, Aris Limassol, Astra, Unirea Urziceni, FC Vaslui şi Chiajna. Cariera de antrenor şi-a început-o la Slobozia, în oraşul natal. A părăsit pe Unirea Slobozia în această iarnă când s-a decis retragerea echipei din campionat, din cauza problemelor financiare. A preluat pe ACS Berceni, o echipă considerată a fi satelitul lui Dinamo.

Mihalcea a urmărit meciul de vineri dintre Dinamo şi FC Botoşani. El consideră că fosta sa echipă are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a reveni la o formă sportivă bună.

„Am văzut meciul. Dinamo încă traversează o perioadă tulbure. După jocul de ieri merita să câştige, au avut o serie de ocazii. Ştiu ce înseamnă să treci printr-o perioadă proastă. Îţi trebuie un rezultat pozitiv ca să te descătuşezi. E o presiune pe jucători, pe antrenori. Au un antrenor cu mai mare experienţă decât mine şi sunt convins că va scoate echipa din această perioadă”, a spus Adrian Mihalcea care deocamdată nu se gândeşte să antreneze pe Dinamo.

„Eu am contract pentru încă un an la Berceni. Sper ca din vară să construim o echipă mult mai solidă şi să ne luptăm pentru prima parte a clasamentului”, a conchis fost atacant al câinilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA