3.7 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Adrian Chesnoiu: „Nu există importuri de natură să perturbe piața din zona de aprovizionare Rusia sau Ucraina”

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu spune că piața agro-alimentară românească nu a fost afectată de criza din Ucraina și că nu există importuri din zona de aprovizionare Rusia sau Ucraina de natură să perturbe piața.

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu spune că, din toate analizele pe care le are la minister, piața agro-alimentară și asigurarea necesarului de consum al populației nu au suferit modificări.

„Nu există importuri de natură să perturbe piața din zona de aprovizionare Rusia sau Ucraina. Piața și asigurarea produselor alimentare nu au fost perturbate. Nu se pune problema de a face mai multe stocuri decât cele uzuale. Nu există perturbări ale pieței și, cu siguranță, pe baza măsurilor pe care noi le luăm, nici nu vor apărea”, a declarat lui Chesnoiu, citat de Mediafax.

Acesta spune că sunt pregătite măsuri atât la nivel național, cât și la nivel european.

„Pe viitor, în funcție de evoluția situației, noi avem măsuri de răspuns astfel încât să nu se ajungă la perturbări ale pieței. Chiar în 2 martie avem o întâlnire prin videoconferință toți miniștrii Agriculturii din UE astfel încât să luăm toate măsurile care să pună la adăpost de orice interferență care ar putea apărea”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Sursa: Digi24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA