9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Adolescenţii din Botoşani au ajuns să inventeze noi combinaţii euforice în locul etnobotanicelor

spitalpediatrie upu

Dupa inchiderea magazinelor de vise, tinerii consumatori de etnobotanice au gasit repede solutii alternative pentru a se droga si au ajuns sa inventeze noi combinatii euforice.

Acestia folosesc tot felul de ciudatenii pentru efecte halucinogene.Astfel, cojile de banana se fierb in acetona sau in vodka, dupa care se usuca si se fumeaza. Doctorii au aflat aceasta grozavie, chiar de la consumatorii care au ajuns in sectia de primiri urgente de la pediatrie. Majoritatea dintre tineri au sub 18 ani.

„Ca fenomenul consumului este in crestere este un lucru cert. Ce este ingrijorator este faptul ca fie din lipsa de posibilitati de aprovizionare, fie din lipsa financiara, incep sa foloseasca tot felul de ciudatenii pe post de substante halucinogene. Aud si eu de pe la ei niste combinatii absolut incredibile: coji de banane cu acetona, pisate si dupa aia facuta tigara, plicuri de ceai cu tot felul de substante, cu piper, oja, cu tot ce le trece prin cap”, a spus Aurel Tinca, medic sectia de pediarie.

Cu toate acestea, nu avem inca o statistica exacta a consumatorilor din aceasta categorie, pentru ca putini cer ajutorul specialistilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA