20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Adevărul şocant despre stingătoarele de pe piaţa din România

stingatoare

Cererea de stingătoare a crescut foarte mult în urma tragediei din Clubul Colectiv, însă piaţa este invadată de produse de proastă calitate, periculoase, din cauza lipsei controlului din partea autorităţilor, potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Stingătoare, Constantin Toma.

„Produsele sunt un pericol public. Ar trebui să se discute ce înseamnă că stingătoarele sunt foarte proaste. În Israel s-a făcut puşcărie pe treaba asta. Pe vremea lui Ceauşescu trimiteam stingătoarele din fabrică cu recepţie militară. În momentul acesta, ce se vinde pe piaţă sunt produse contrafăcute. (…) S-a vorbit despre un stingător de tip spray în cazul Clubului Colectiv. S-au dus cu un stingător de maşină şi s-a fâsâit. Nu a putut să facă nimic”, a declarat Toma pentru Mediafax.
Constantin Toma, care este proprietarul grupului de firme Romet, cu afaceri anuale de câteva sute de milioane de euro, mai spune că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi ISCIR nu controlează calitatea produselor pentru stingerea incendiilor.
„Este absolut incredibil. Pompierii nu-şi fac treaba deloc. Au structură de supraveghere a pieţei – IGSU. Am fost şi personal, ca preşedinte al asociaţiei, am făcut şi un ONG pentru treaba asta. Am fost inclusiv la comandantul pompierilor. L-a chemat pe cel de la supravegherea pieţelor – un maior, sunt vreo doi pe toată ţara, maiorul şi încă unul. Nu fac absolut nimic. Mai este o structură care se numeşte ISCIR, pentru supravegherea pieţei din partea Ministerului Economiei, care nu verifică nimic”, a spus Toma.

Citeşte mai mult pe Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA