0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Acuzaţii grave la adresa unui învăţător din judeţul Botoşani FOTO

copil batut (7)

Mama unui elev care invata la Scoala din satul Buimaceni, comuna Albesti se plange ca baiatul ei a fost lovit de invatator, inainte de vacanta de iarna. Irina Manole a spus ca micutul, scolar in clasa a III-a, i-a povestit despre cele intamplate cand a ajuns acasa si a afirmat ca il durea capul. El i-a spus ca invatorul l-ar fi lovit cap in cap cu un alt baiat din clasa. In plus, mama sustine ca profesorul il umileste la ora, de fata cu toti colegii.

„Pai ii spune ca este prost, l-a batut, il scoate la tabla si ii zice ca nu stie nimica si sa se duca in banca, il umileste. L-a lovit in 2014, si pe el si pe un alt baietel, i-a dat cap in cap. Cand a venit acasa avea dureri de cap si l-am intrebat de ce il doare capul si mi-a zis ca l-a batut domnul profesor”, a spus mama copilului, Irina Manole.

Invatatorul, care lucreaza la scoala din Buimaceni de anul trecut, o contrazice pe mama si sustine ca acuzele care i se aduc nu sunt reale.

„Nu, Doamne fereste, cum sa agresez un copil, de varsta lui, mai ales cand stiu ca mama este pusa pe fapte mari si cauta toate chichitele. Mamei nu-i convine faptul ca baiatul ei are rezultate un pic mai slabute la unele obiecte, iar mama vine tot timpul  la scoala, nu trece o saptamana fara o acuzatie la adresa mea. Ca-i stresez copilul, copilul plange la scoala ca eu il stresez, spune ea, dar acestea sunt niste chestii aberante.  Copilul plange pentru ca este emotiv, pentru ca este sustinut de parinti sa procedeze asa”, a declarat invatatorul Gabriel Mustata.

Femeia a sesizat saptamana aceasta conducerea unitatii de invatamant despre ceea ce stie ea de la copilul ei.  Drept pentru care directorul scolii a dispus intrunirea unei comisii de ancheta in acest presupus caz de agresiune.

„Intr-adevar exista o reclamatie, din partea parintilor. Ieri a fost inregistrata la noi la scoala. Eu am venit in asistenta la domnul invatator, Mustata Gabriel, iar in urma sesizarilor mamei, urmeaza sa luam  o declaratie si invatatorului. O sa fie o comisie de ancheta la nivelul scolii”, a declarat Mihaela Chituc, director Scoala Gimnaziala Buimaceni.

In functie de rezultatul anchetei, reprezentantii scolii vor dedice daca invatatorul trebuie sanctionat sau nu.

copil batut (1) copil batut (4) copil batut (5) copil batut (8) copil batut (9) copil batut (12)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA