-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

ACUZAŢII GRAVE DE FRAUDĂ. Un botoşănean a mers să voteze dar a constatat că altcineva a votat în locul lui

stampile vot

O situaţie absolut incredibilă s-a înregistrat la secţia de votare nr.19 din incinta liceului Mihai Eminescu: un alegător care a vrut să-şi exercite dreptul la vot a constatat că deja votase.

Potrivit reprezentanţilor ACL Botoşani, Olaru R. s-a prezentat în jurul orei 17.00 pentru a vota dar a constatat cu stupoare faptul că în dreptul numelui ei exista deja o semnătură în contextul în care ea nu votase încă. A prezentat această situaţie preşedintelui secţiei de votare care într-un final a anunţat Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Ciudăţenia este că listele electorale unde se afla numele doamnei care a vrut să voteze erau gestionate de reprezentanta PSD în secţia de votare.

Interesant este însă faptul că preşedintele secţiei de votare a încercat să tergiverseze soluţionarea problemei. În cele din urmă, Olaru R.   nu şi-a mai exprimat dreptul de a vota în condiţiile în care, paradoxal, ar fi putut fi acuzată de vot multiplu. ACL Botoşani reaminteşte că infracţiunile electorale se pedepsesc cu până la trei ani de închisoare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA