23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Acuzaţii grave de dare şi luare de mită pentru un membru al familiei Conţac, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi un deputat

perchezitii contac2

Ziarul Obiectiv de Suceava scrie că din datele existente rezultă că numitul Cătălin-Ioan Nechifor a asigurat sprijinul societății SC TRANSPORTURI AUTO BOTOȘANI pentru câștigarea contractului având ca obiect executarea lucrărilor privind modernizarea DJ 178 llişeşti – Ciprian Porumbescu”, în valoare totală de 28.520.000 lei, deoarece a primit sume de bani de la Iulian CONŢAC, coordonator informal al SC Transporturi Auto SA Botoşani.

Numitul Iulian Conțac a oferit numiților Cătălin-Ioan NECHIFOR şi Ovidiu-Liviu DONŢU, senator în Parlamentul României, suma de 20.000 euro, pentru influenţarea membrilor comisiei de licitaţie în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoşani ca fiind cea mai avantajoasă.

Faptele descrise mai sus, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de luare și dare de mită, prev. și pe. de art. art. 289  CP, cu referire la art. 6 și 7 din Legea 78/2000, respectiv prev. de art. 290 CP , cu referire la art.6 din Legea 78/2000.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA