20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

ACS Poli Timişoara – FC Botoşani 1-0. Cel mai slab joc al începutului de campionat

fcbt-potimisoara7

FC Botoşani a părăsit Europa League după 0-1 şi 0-3 cu Legia Varşovia iar din acest moment echipa lui Leo Grozavu va pune accent doar pe campionat. Prima ocazie de a demonstra că poate spera la play-off este în această seară când va întâlni în deplasare pe ACS Poli Timişoara, echipă nou promovată şi care în primele două etape nu a obţinut niciun punct. Înaintea acestui meci, FC Botoşani are două puncte după egalurile cu CSU Craiova şi Viitorul.

Echipele de start:

ACS Poli: Pap – Belu, Luchin, Scutaru, Popescu – Melinte, Llirente, Hernandez (87 Sarmov) – Boldea (25 Bărbuţ), Elek (74 Rufino), Zicu

Rezerve: Kirschstein, Bărbuț, Sarmov, Goga, Rufino

FC Botoşani: Pleşca – Plămadă (71 Brata), Cordos (65 Robertson), Miron, Acsinte – Cucu (46 Gonzalo Cabrera), Vaşvari, Raul Costin – Ivanovici, Hadnagy, Neziri

Rezerve: Avram, Brata, Martinus, Robertson, Roman, Gonzalo

Startul partidei a fost amânat. Comentatorii LookTV spun că din informaţiile pe care le deţin, arbitrul Ovidiu Haţegan nu a fluierat startul partidei deoarece sunt probleme cu vizele jucătorilor. Este vorba de vizele jucătorilor străini. Din câte se pare este vorba de Curtean și Artean de la Poli Timişoara dar şi Dimitrov de la FC Botoșani.

Cu aproape jumătate de oră întârziere, jucătorii celor două formaţii au ieşit pe teren pentru a evolua în ultima partidă a etapei a III-a din Liga I.

Antrenorii celor două formaţii au fost obligaţi să facă schimbări în primul 11. La FC Botoşani a ieşit Dimitrov şi a intrat Plămadă. Practic, FC Botoşani nu are fundaş dreapta iar Grozavu a fost nevoit să facă o improvizaţie. La Timişoara au ieşit Curtean şi Artean şi au intrat Hernandez şi Llorente.

Până la urmă, Ovidiu Haţegan a fluierat startul partidei dintre ACS Poli Timişoara şi FC Botoşani.

Debutul partidei a fost unul modest, cu un joc haotic de ambele părţi. Fără Croitoru, lăsat acasă de Grozavu, FC Botoşani nu are nicio idee de joc. În plus, Grozavu a decis să nu se bazeze nici pe Iliev în meciul de la Timişoara în timp ce Martinus Quenten, Brata sau Roman sunt doar rezerve.

După 20 de minute, scorul este 0-0. Acesta este şi scorul la numărul ocaziilor de gol. Cele două echipe practică un joc mai mult decât modest, de nivelul Ligii a II-a.

FC Botoşani este departe de echipa din meciurile cu CSU Craiova şi Viitorul. În primele 30 de minute ale partidei de la Timişoara, FC Botoşani nu a mai fost acea echipă care să impună ritmul de joc şi care să-şi creeze ocazii.

În minutul 32, Vaşvari a executat o lovitură liberă de la 25 de metri dar a şutat pe centrul porţii iar Pap a respins fără mari probleme.

Timişorenii încearcă să iasă la joc dar au o evoluţie modestă, cu multe pase înapoi şi erori de nivelul Ligii a III-a. De partea cealaltă, FC Botoşani ne aduce aminte de era Popovici când se apăra în propria jumătate şi miza pe un contraatac sau pe o execuţie a unui jucător.

În minutul 45+2, Poli Timişoara a avut şansa deschiderii scorului. Hernandez s-a distrat cu fundaşii botoşăneni, i-a pasat lui Elek, în interiorul careului, dar mingea şutată de acesta este respinsă de Pleşca.

La pauză, Leo Grozavu îl scoate pe Cucu şi îl introduce pe argentinianul Gonzalo Cabrera.

Repriza secundă începe cu Poli Timişoara în atac. Spaniolul Llorente şutează din marginea careului dar mingea trece puţin pe lângă poarta apărată de Pleşca. În minutul 49, Hernandez execută surprizător o lovitură liberă, mingea ajunge la Zicu dar fostul dinamovist trimite mult peste poartă din interiorul careului. Două minute mai târziu, Hernandez pătrunde în careul botoşănean, şutează la colţul lung dar mingea trece puţin pe lângă poarta lui Pleşca. Presiunea timişorenilor continuă. Acelaşi Hernandez are şansa golului în minutul 53 dar Pleşca respinge în corner.

Dan Popescu are o intrare prin alunecare picioare în faţă, la Miron, dar centralul Ovidiu Haţegan îi acordă doar cartonaş galben timişoreanului.

1-0 În minutul 63, Poli Timişoara deschide scorul. Zicu a centrat de pe stânga iar Elek a marcat de lângă Plămadă.

În minutul 66, Poli are şansa de a majora scorul dar Hernandez a şutat peste poartă din interiorul careului. FC Botoşani este de nerecunoscut. Experimentul lui Leo Grozavu din meciul de la Timişoara pare o mare nereuşită. Jocul botoşănenilor este sub orice critică.

Ca şi cum nu ar fi suficient, Cordoş şi Plămadă s-au accidentat şi au fost înlocuiţi cu Robertson şi Brata.

În minutul 73, FC Botoşani putea egala în urma unui corner. Neziri a reluat cu capul din interiorul careul dar un fundaş timişorean a respins din faţa porţii. Patru minute mai târziu, Bărbuţ scapă pe contraatac dar este blocat în momentul şutului de către Pleşca.

În minutul 81 Raul Costin şi Ivanovici şutează spre poarta timişorenilor dar Pap îşi salvează echipa şi scorul rămâne 1-0. Finalul partidei aparţine botoşănenilor dar lipsa lui Marius Croitoru se vede. Multe din atacurile botoşănenilor sunt blocate cu uşurinţă de către apărătorii timişoreni.

Leo Grozavu este foarte nervos şi protestează la deciziile arbitrului nu mai că nu Ovidiu Haţegan este vinovat pentru jocul foarte slab prestat de fotbaliştii botoşăneni.

În minutul 90+4 Raul Costin a centrat de pe dreapta, Neziri a reluat cu capul dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 iar Poli Timişoara a depăşit pe FC Botoşani în clasamentul Ligii I. Următorul meci de campionat este programat sâmbătă, de la ora 21.00, când FC Botoşani va întâlni pe teren propriu pe Steaua Bucureşti.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA