2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

ACL Botoşani: „Regretăm că, în Botoșani, scorul a fost sub media națională”

acl alegeri (1)

Duminică, la nivel național, Alianța Creștin Liberală a obținut peste 30% din voturile valabil exprimate ale românilor, în primul tur al alegerilor prezidențiale. Este un scor bun, pentru că așa și-au propus conducerile celor două partide din alianță. Este și un scor nesatisfăcător deoarece, ca să se ajungă la aceste procente, au existat poli peste și sub media națională deopotrivă.

Regretăm că, în Botoșani, scorul a fost sub media națională, așa cum regretă și președinții de la Vaslui, Mehedinți, Brăila sau Argeș ori, mai mult, așa cum regretă colegii noștri Răducu Filipescu de la Călărași sau Ludovic Orban de la Dâmbovița.

De aici și până la pași înapoi făcuți de conducerea partidului, așa cum susține domnul Viorel Coman, secretar executiv în cadrul BPJ al PNL, sunt multe de lămurit și de corectat. Suntem, mai degrabă, adepții soluțiilor și mai puțin ai scenariilor de trădare. În plus vedem ca o posibilă soluție o mai bună mobilizare tocmai a celor care stau pe margine și critică, fără să-i fi văzut muncind în campanie alături de noi. Un astfel de om, care deține și funcție în BPJ, este și domnul Coman, domn pe care îl rugăm respectuos să-și clarifice urgent poziția față de ACL.

Destabilizarea activului de partid este prima preocupare a PSD între cele două tururi de scrutin și-l rugăm pe distinsul nostru coleg să nu facă jocurile PSD, iar dacă le face, să-și asume, în integralitatea lor, toate afirmațiile și acțiunile sale, dar și sancțiunile statutare care reglementează activitatea politică a membrilor PNL.

Domnul Coman invocă faptul că Florin Țurcanu nu mai este recunoscut ca lider. El știe foarte bine că, în ceea ce privește cota de încredere a președintelui Florin Țurcanu în rândul populației din județul Botoșani, aceasta depășește cu mult rezultatul de duminică, și se apropie de 50 de procente. Cu o astfel de popularitate, nu poate fi contestată nici legitimitatea ca lider politic a președintelui Țurcanu.

Astfel, îi chemăm alături de cei care cred în proiectul ”Klaus Iohannis președinte”. Ne adresăm inclusiv celor care în primul tur al alegerilor au cedat presiunilor competitorilor noștri, inclusiv celor care în primul tur nu au muncit deloc, nici pentru tabără noastră, pentru partidul pe care susțin că îl reprezintă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA