3.7 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Achiței dă de pământ cu Macaleți: „Este o mare porcărie ceea ce face PSD-ul. Oamenii din această zonă sunt pedepsiți pentru că primarii sunt PNL”

Deputatul Cristian Achiței, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, este revoltat de ceea ce se întâmplă în momentul de față în cea mai importantă instituție din județ. Parlamentarul liberal îl acuză pe Macaleți că nu are nicio viziune și că vrea să asfalteze doar drumurile din comunele cu primari PSD.
Principala nemulțumire a deputatului Achiței este că actualul președinte al Consiliului Juțean Botoșani are foarte mulți bani la dispoziție și nu este în stare să modernizeze niciun drum județean important.

„Consiliul Județean a distribuit 100 milioane lei către Direcția Județeană de Drumuri și Poduri și vreo 30 de milioane către primării. Poate părea interesant dacă acest lucru s-ar fi regăsit acum în buget, în investiții majore în drumuri județene. Bugetul prevede la capitolul investiții doar cele șapte proiecte care vor fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, plus drumul strategic. Bătaia de joc pe care o continuă în acest moment este că drumul județean 293 Dorohoi – Dumeni – Havârna și apoi DJ 298 Darabani nu apare la niciun capitol de investiții. Acolo am avut revolte anul trecut și acum doi ani. Oamenii din această zonă sunt pedepsiți pentru că toți primarii de acolo sunt PNL. Stimați domni pesediști de la conducerea Consiliului Județean, vă rog eu frumos, ca să nu ducem o bătălie tot anul 2018, să ieșiți din această optuzitate a blocării investițiilor unde sunt primari PNL, așa cum ați făcut și faceți cu municipiul Botoșani. Este o mare porcărie ceea ce face PSD-ul în acest moment. Oamenii nu trebuie pedepsiți pe criterii politice. Și-au oprit o groază de bani. Cred că nu i-au oprit ca să se uite la ei. Anul trecut, Consiliul Județean a avut cel mai mare buget din România. Care a fost rezultatul? Zero kilometri de drum județean asfaltat sau reabilitat”, a declarat Cristian Achiței.

„La Consiliul Județean nu este niciun fel de viziune. Anul trecut au fost propuse la PNDL2 cele șase drumuri și un pod. Nici nu mă gândeam că nu va fi prinsă reabilitarea acestui drum din nordul județului. Ei dorm pe acolo și așteaptă să vină guvernul și să facă investiții. Când gândești bugetul pe 2018 și ai estimări pe 2019 și 2020, trebuie luat în calcul că de anul viitor drumul Botoșani – Tg. Frumos va intra în lucru. Căile rutiere pe care vor merge botoșănenii se vor modifica, cel puțin pe o perioadă de doi-trei ani, cât se vor executa lucrări. Mult trafic se va duce spre Vorona – Pașcani. Trebuie să prinzi covor asfaltic pe Orășeni Vale, la Tudora, ieșirea din județ. Trebuie luat în calcul că începe drumul strategic. O altă variantă care te poate duce în sudul județului prin Sulița, Todireni, Călărași va intra în lucru”, a mai adăugat deputatul PNL Cristian Achiței.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA