16.4 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Acciza lui Ponta îi aduce la sapă de lemn pe oamenii de afaceri din Botoşani. O firmă de transport plăteşte cu 150 de milioane în plus, în fiecare lună

maxi-taxi

Noua acciză introdusă de Guvernul Ponta de la 1 aprilie aduce în pragul falimentului mai mulţi agenţi economici din Botoşani. Unul dintre agenţii economici plăteşte cu 150 de milioane de lei vechi mai mult într-o lună pentru motorina consumată.

Omul de afaceri Duminitru Balan, administratorul societăţii Microbuzul, cea care efectuează transportul local cu maxi-taxi în municipiul Botoşani, spune că noua acciză îi crează probleme foarte mari.

„Odată cu introducerea accizei, cheltuielile suplimentare cu motorina sunt între 120 şi 150 de milioane de lei vechi lunar. Eu nu beneficiez de recuperarea celor 7 cenţi din acciză. Întregul cost al accizei va trebui să îl suport eu. La ora actuală, 50% din preţul unui bilet reprezintă costul combustibilului”, a spus Dumitru Balan.
Omul de afaceri susţine că ia în calcul varianta majorării preţului biletelor în cazul în care nu va acoperi costurile suplimentare.

„Nu mi-am pus deocamdată problema majorării preţului biletelor. Mai aştept două-trei luni pentru a vedea în ce măsură îmi acopăr cheltuielile prin încasările pe care le am. Poate fi o echilibrare prin abonamentele pe care le voi avea de la pensionari”, a adăugat omul de afaceri.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

229 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA