23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

A pornit cu datorii istorice și a reușit să atragă aproape 2 milioane euro în comună / VIDEO

În toamna anului 2020, Daniel Claudiu Chelariu a fost ales primar al comunei Mihălășeni dar a avut parte de o surpriză neplăcută. În loc de bani în conturile primăriei și proiecte, a găsit datorii către diverși agenți economici.

“În 2020 când am preluat mandatul, am găsit o primărie foarte săracă, cu foarte multe datorii. Adunate, datoriile erau de vreo 9 miliarde de lei vechi”, își amintește primarul comunei Mihălășeni.

Până să caute surse de finanțare și să implementeze proiecte, Daniel Claudiu Chelariu a trebuit să găsească soluții pentru a achita datoriile deoarece exista riscul să fie blocate conturile primăriei. Prima investiție pe care a făcut-o a fost într-un microbuz pentru transportul elevilor la unitățile de învățământ din comună.

“Prima dată când am ajuns la primărie, mi-am dorit foarte mult să iau un microbuz pentru copii. Am luat un microbuz nou, în leasing”, a mai spus Daniel Claudiu Chelariu.

Finanțare pentru aproape șapte kilometri de drumuri

Primul mare proiect demarat a fost modernizarea drumurilor din comună. Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Primăria Mihălășeni a obținut fonduri pentru asfaltarea a aproximativ șapte kilometri de drumuri comunale și sătești.

“Din trei ani și ceva de mandat, doi ani am prins perioada de pandemie. Doi ani nu s-a mișcat absolut nimic. După cei doi ani, am început și noi să depunem hârtii, să depunem proiecte. Pe Programul Anghel Saligny am avut un proiect de 15 kilometri dar mi s-a aprobat doar 6,8 kilometri. Acoperim toate cerințele. Între sate nu va mai fi niciun drum de piatră și vom face arterele principale din sate”, a precizat primarul comunei Mihălășenieni care a mai obținut finanțări europene și guvernamentale și pentru alte proiecte.

”Avem câteva proiecte în faza de licitație. Un centru de zi prin Ministerul Sănătății, un alt proiect pe componenta 10 din PNRR, un proiect privind înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, dotarea și construirea unui centru pentru copii, un fel de after school. Dotarea cu mobilier și echipamente didactice, un parc fotovoltaic de peste 4 milioane lei. Sala de sport este aprobată, este licitată și așteptăm ordinul de începere a lucrărilor”, a adăugat Daniel Claudiu Chelariu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA