27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

A patra doză de vaccin împotriva COVID-19 va putea fi făcută începând de luni

Românii se vor putea imuniza mpotriva COVID-19 cu a patra doză de vaccin. Vaccinarea începe din 16 mai fie în centrele de vaccinare, fie în cabinetele medicilor de familie.

Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech va fi posibilă, după recomandările EMA și ECDC, şi în România.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a de vaccin se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Ministerul Sănătăţii recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Se pot vaccina cu doza a patra persoanele care nu au toate cele trei doze cu ARN mesager. De exemplu, pot face doza a patra de vaccin cu serul Pfizer persoanele care au primit două doze cu ser de la Astra Zeneca, a treia doza cu un vaccin ARN mesager.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA