28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

A obţinut permisul de conducere în luna martie dar l-a pierdut ieri din cauza alcoolului

politisti rutiera9iunie

La data de 12.04.2015, în jurul orei 20.40, P. D. de 28 ani, din municipiul Botoșani, posesor al permisului de conducere din luna martie 2015, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat acestuia să se supună testării cu aparatul etilotest şi respectiv recoltării de montre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul refuzând ambele proceduri.

De asemenea, noaptea trecută, în jurul orei 03.00, a fost oprit în trafic, pe strada Tudor Vladmirescu din oraşul Săveni, un autoturism condus de R. M. de 23 de ani, din oraşul Ştefăneşti, județul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior conducătorul auto refuzând recoltarea de probe biologice.

 

 

 

 

În cele două cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA