20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

A început războiul plângerilor penale. Ghiorghiţă face prima plângere împotriva executivului primăriei

News Consilierul local Florin Ghiorghiţă a început războiul cu executivul primăriei municipiului Botoşani. Acesta a anunţat pe pagina personală de facebook că a făcut prima plângere care îl vizează pe viceprimarul Cosmin Andrei.

Pentru ca cei de la PSD si-au facut campanie electorala permanenta din 2008 pina astazi folosind numele meu si denigrandu-ma continuu, pentru ca au lansat tot felul de zvonuri si acuze total nefondate dar care mi-au afectat imaginea publica si starea de sanatate, lansez public o provocare tuturor. Si lui Portariuc, si lui Cosmin Andrei, si lui Tincu si care o mai vrea: eu fac publica odata la cateva zile cate o sesizare (plangere penala) pe care o fac catre Directia Nationala Anticoruptie, Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, Politia municipiului Botosani cu fapte pe care atat eu cat si populatia municipiului le considera fapte de coruptie, abuz in serviciu, spalare de bani, etc. iar ei sa faca acelasi lucru in ceea ce ma priveste. Si sa vedem daca ceea ce au spus ei de atatia ani despre mine sunt adevarate sau ceea ce eu voi aduce la cunostinta publica reprezinta fapte de natura penala a celor care vremelnic ne conduc. Provocarea este deschisa tuturor celor care doresc. Astazi incep cu Andrei Cosmin Ionut si cu achizitia de freze de zapada. Si credeti-ma ca am multe zile de scris despre ei si faptele lor. Episodul urmator: Mihai Tincu – schimbul de teren cu Rapsodia Conf.
Iata textul:
Domnule Procuror Şef,
Subsemnatul Ghiorghita Florin Ioan, domiciliat în Botosani, strada Primaverii, nr. 5, sc.F, et.1, ap.4, județ Botosani, titular al cărții de identitate seria XT nr. ….., CNP …….,
în temeiul art. 222 (respectiv, art.223) din Codul procedură penală, formulez prezenta
PLÂNGERE
împotriva numitilor Portariuc Ovidiu Iulian domiciliat in mun. Botosani, jud. Botosani in prezent primar al municipiului Botosani si Andrei Cosmin Ionut, domiciliat în Botosani, județ Botosani, in prezent viceprimar al municipiului Botosani
faptul că in anul 2013 Primaria municipiului Botosani prin serviciul Achizitii a demarat procedura de achizitie publica cu cerere de oferta a 25 freze de zapada. Serviciul Achizitii prin organigrama este in subordinea directa a primarului Ovidiu Iulian Portariuc iar de licitatie s-a ocupat in mod direct viceprimarul Cosmin Ionut Andrei.
Caietul de sarcini cu caracteristicile tehnice ale frezelor de zapada a fost intocmit de catre personalul din cadrul Directiei de Servicii Publice, Sport si Agrement iar fisa tehnica a fost facuta pentru a achizitiona freze de zapada Husqvarna model ST5524 sau ceva similar de aceeasi calitate.
La licitatie s-a prezentat o singura firma S.C. LINX L.M.N. S.R.L. BOTOSANI, care este distribuitor al produselor Husqvarna si a ofertat un pret de 6187.6 ron/buc, pretul pietei.
Surpriza a aparut la livrare cand aceeasi societate, in intelegere cu cei doi pomeniti mai sus, primarul Ovidiu Iulian Portariuc si viceprimarul Cosmin Ionut Andrei, a adus 25 freze de zapada marca Faworyt N6560BS care pe piata libera au un prêt de vanzare de 2869,12 ron/buc. si care sunt ansamblate in Polonia, cu componente din China si care nici nu respecta caracteristicile tehnice din fisa de date a achizitiei. Comisia de receptie desemnata de cei doi a semnat receptia si astfel Primaria Botosani in loc de freze de zapada Husqvarna model ST5524 a achizitionat freze marca Faworyt model N6560BS de o proasta calitate la pretul de 6187.6 ron/buc.
Astfel bugetul municipiului Botosani a fost vaduvit cu suma de 82962 ron, bani din care se aude ca s-au platit comisioane celor doi.
De remarcat ca cele 25 freze care ar fi trebuit sa coste 71728 ron inclusiv TVA au costat de fapt 154690 ron inclusiv TVA, diferenta de 82962 ron facand obiectul unui profit urias pentru cei implicati.
Dovada săvârșirii infracțiunilor o fac cu următoarele mijloace de probă pe care vi le trimit atasate.
– Documentele privind achizitia se gasesc la serviciul Achizitii publice din cadrul Primariei municipiului Botosani
– Hotararea Consiliului Local Botosani de distribuire a celor 25 freze
– Protocolul de predare primire dintre Municipiul Botosani si Directia de servicii publice, sport si agrement Botosani
– Fisele tehnice si preturile celor doua modele de freze de zapada
– Restul documentelor pot fi gasite in cadrul Primariei municipiului Botosani, serviciul Achizitii Publice si nu mi-au fost puse la dispozitie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA