-1.6 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

A început o săptămână cu temperaturi caniculare în Botoşani. Zece persoane au ajuns în câteva ore la UPU

canicula-soare foto infobraila

Mercurul termometrelor a urcat astazi la Botosani pana la 31 de grade Celsius, iar asta i-a afectat pe mai multi botosaneni. Zece persoane s-au simtit rau din cauza caniculei si au fost aduse cu ambulantele in Unitatea de Primiri Urgente.

Printre acestea si o tanara care se afla la Bancpost si a prezentat o stare de lipotimie. Pacienta a fost adus cu ambulanta de terapie intesiva mobila si a primiti ingrijiri de specialitate in urgenta.

Medicii le recomanda botosanenilor sa fie foarte atenti cum se protejeaza de arsita, mai ales cei cu afectiuni care se acutizeaza pe fondul caniculei. Sfaturile specialistilor:  beti apa, stati la umbra, mancati fructe si legume.

„Persoanele sa evite deplasarea intre orele 11:00-18:00, sa poarte imbracaminte din bumbac de culoare deschisa care sa nu atraga radiatiilor solare, sa mearga pe la umbra atunci cand este necesar sa iasa din casa,  sa consume minim doi litri de apa pe zi, sa evite consumul de alcool, consumul de excitante de tip Coca Cola, cafea, ciocolata, sa evite alimentele bogate in grasimi si sa consume salate si fructe proaspete”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA