23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

A început construcția unui depozit de deșeuri în comuna Albești. Proiectul depășește un milion de euro / VIDEO

La marginea satului Buimăceni, Primăria Albești a început construcția unui centru de colectare prin aport voluntar, în scopul asigurării infrastructurii necesare pentru colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”. Este vorba de un proiect în valoare de peste un milion de euro, finanțat prin PNRR și din bugetul local.

Viceprimarul Brăduțu Brașoveanu a ținut să elimine specuațiile și a spus că nu va fi o groapă de gunoi, ci un centru modern în care vor fi depozitate mai multe tipuri de deșeuri dar nu și deșeuri menajere.

“Este o platformă betonată, pentru deșeuri survenite din construcții, deșeuri electronice, animale moarte. Nu va fi o groapă de gunoi menajer, așa cum au spus unii care sunt rău intenționați. Gropile de gunoi menajer au fost desființate cu câțiva ani în urmă și nu vor fi înființate în viitorul apropiat, în nicio comună din județul Botoșani”, a spus Brăduțu Brașoveanu.

“Nu va fi o groapă menajeră. Este o platformă pentru selectarea deșeurilor nemenajere. Totul este automatizat, vor fi bazine de retenție cu separatoare de grăsimi, de nămoluri. Totul este deosebit față de ceea ce înseamnă o groapă de gunoi menajer. Comunitatea din Albești va beneficia de o asemenea platformă care ajută la separare deșeurilor nemenajere și transportate prin această investiție”, a completat inginerul Ioan Ciobanu.

Noul depozit va fi pentru: deseuri reciclabile si biodeseuri care nu pot fi colectate in pubelele individuale, precum si fluxurile speciale de deseuri – deseuri voluminoase, deseuri textile, deseuri din lemn, mobilier, deseuri din anvelope, deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii uzate, deseuri periculoase, deseuri de cadavre animale, deseuri de gradina, deseuri din constructii si demolari.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA