A fost publicata lista cu elevii care vor primi bani de liceu. La Botosani numarul beneficiarilor este in scadere fata de 2014

0
413

isjbotosani

Ministerul Educatiei a publicat lista cu beneficiarii programului national “Bani de liceu”, iar la Botosani nu mai putin de 2.734 de scolari vor beneficia de acest ajutor banesc, de 180 de lei pe luna. Fata de anul trecut, numarul beneficiarilor este mai mic, avand in vedere ca in 2014, peste 3.700 de elevi au primit acest ajutor.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au spus ca aceasta situatie se intampla intrucat multi dintre elevii care au primit pana acum bani de liceu nu se mai incadreaza in conditiile programului.

Conditiile de eligibilitate sunt simple: ca sa primeasca cei 180 de lei pe luna, veniturile familiei din care provine elevul nu trebuie sa fie mai mari de 150 de lei pe membru de familie.

“Daca as face o comparatie cu numarul burselor bani de liceu din anul precedent putem observa ca numarul burselor a scazut. Deci anul trecut, la inceput de an scolar am avut 3.721 de burse si cred ca aceasta scadere este datorata si cresterii venitului familiilor pentru ca exista foarte multi copii care nu se mai incadreaza in acele conditii de a avea pana de maxim 150 de lei  pe membru de familie”, a declarat Mihaela Hunca, inspector scolar general ISJ Botosani.

Contestatii pot fi depuse pana pe 2 noiembrie, acestea urmand sa fie solutionate in intervalul 2-6 noiembrie.