3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

A fost lansat concursul pentru stabilirea formei arhitecturale a Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC)

lansare concurs

Vineri, 10 octombrie, la Decanatul Facultății de Arhitectură de Interior a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, a fost lansat concursul  de  idei (cu invitați) – pentru stabilirea formei generale a Muzeului Vieții Cotidiene în Comunism (MuViCC) din Botoșani, proiect al Asociației CulturEst, finanțat de Primăria municipiului Botoșani.

Concurenții vor ofero soluții de conversie arhitecturală a Halei  fostului CET-Botoșani, clădire  oferită la sfârșitul anului trecut, printr-o hotărâre a consiliului local Botoșani, drept sediu pentru MuViCC.

La concursul ce se va desfășura în perioada 10 oct.-10 dec. 2014, organizat de Asociația CulturEst în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”(UAUIM) București, vor participa cadre didactice, doctoranzi, masteranzi și studenți din țară și străinătate:

1. arh. Arthur O’Looney (Irlanda) + drd.arh. Raluca Nedelcu (România)

2. drd.arh. Mihaela Lăcraru (România) + drd.arh. Răzvan Lăcraru (România)

3. drd. arh. Mihai Chisarău (România)

4. ma. arh. Mihail Bîlă (Anglia)

5. stud. arh. Krisztina Bokos (Danemarca).

Întocmirea temei și coordonarea activităților secretariatului concursului sunt asigurate de lect.dr.arh. Cristina Șerban, directorul departamentului de Proiectare de Interior și Design al UAUIM, și reprezentanți ai Asociației CulturEst.

Până la sfârșitul lunii octombrie, concurenții vor avea două întâlniri cu specialiști în muzeografie, iar în perioada 24-25 oct a.c. vor face o vizită de documentare pe teren, la Hala fostului CET-Botoșani.

Concurenții vor primi câte un premiu de participare de 1000 de lei pentru fiecare lucrare, iar lucrările vor fi analizate, în perioada 12-13 dec.a.c.,  de un juriu format din:

  • dl.Prof.dr.arh. Marius Marcu-Lapadat – Decanul Facultății de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectuă și Urbanism ”Ion Mincu” – Președintele Juriului
  • dl. Ovidiu Iulian Portariuc – Primarul Municipiului Botoșani
  • dl.Prof.dr.arh. Augustin Ioan – Reprezentant al Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, departamentul Istoria & Teoria Arhitecturii si Conservarea Patrimoniului
  • dl.dr. Virgil Ştefan Niţulescu – Manager al Muzeului Țăranului Român, București
  • dl. Constantin Iftime – Manager de proiect MuViCC, Asociația CulturEst.

Juriul va anunța o singură lucrare câștigătoare, care va fi premiată cu 1500 de lei.

Lucrările acestui concurs, după premiere, vor fi prezentate public la sediul Primăriei municipiului Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA