A crescut numărul asistaţilor social în judeţul Botoşani. Peste 106.000 de persoane vor beneficia de ajutoare

0
370

bani ajutoare foto radioiasi

Prin introducerea unor categorii noi de beneficiari, Guvernul a mărit numărul botoşănenilor care vor avea dreptul la ajutoarele alimentare acordate prin Programul Operaţional de Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2015.

Astfel, cutiile cu alimente oferite pentru anul 2014 au ajuns la 87.000 de botoşăneni, iar de noua serie de ajutoare vor beneficia aproximativ 106.000 de locuitori ai judeţului. Centralizarea a fost realizată de către Instituţia Prefectului pe baza unor estimări solicitate de la toate primăriile din judeţ.

Creşterea de 20% a numărului de beneficiari s-a realizat, în primul rând, prin mărirea plafonului veniturilor totale minime până la care se acordă ajutoarele. Acesta este acum de 450 de lei, în loc de 400, cât a fost anterior. Totodată, Guvernul a introdus în categoriile beneficiarilor şi persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 de lei de persoană, inclusiv. Acestea s-au alăturat beneficiarilor de venit minim garantat, de alte tipuri de ajutoare, pensionarilor sau celor care primesc drepturi financiare pentru că au fost afectaţi în anumite perioade istorice ale României.

„Centralizarea a fost solicitată de Ministerul Fondurilor Europene şi, din câte înţeleg, va urma lansarea procedurilor de selecţie a furnizorilor tuturor produselor alimentare ce se vor acorda. Până la ajungerea alimentelor achiziţionate la Botoşani, vor mai trece, probabil, câteva luni. Instituţia Prefectului se va ocupa în tot acest timp de organizarea şi pregătirea în judeţ a programului european.”, a explicat subprefectul Gelu Ţigănucă.