-0 C
Botoșani
miercuri, 27 noiembrie 2024

Flutur pasează responsabilitatea contractului de salubritate în curtea PSD

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că majoritatea PSD din Consiliul Local va decide ce se va întâmpla cu contractul de salubrizare și deszăpezire dintre Primăria Botoșani și Urban Serv. Acest contract va expira la finalul acestei luni și trebuie luată o decizie.

Primarul Cătălin Flutur susține sunt soluții astfel încât Urban Serv să nu piardă contractul de salubrizare și deszăpezire dar pasează responsabilitatea către Consiliul Local.

„Am găsit o serie de soluții, există și alt punct de vedere, Consiliul Local va decide cine și cum va face salubrizarea în oraș. Am reușit la un moment dat să aducem pe linia de plutire aceste societăți. Cu părere de rău constat că lucrurile nu au mers la fel de bine în ultimii ani și au apărut probleme. Susțin aceste societăți care au acționar unic Consiliul Local. Toate nenorocirile la Urban Serv au pornit în momentul în care au pierdut contractul de operare a depozitului zonal”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Reprezentanții societății Urban Serv au anunțat că în cazul în care primăria va scoate la licitație  contractul de salubrizare, ei nu au nicio șansă să câștige din cauza faptului că mașinile și utilajele pe  care le au sunt depășite din toate punctele de vedere. Ei vor ca Primăria și Consiliul Local să le ofere acest contract prin încredințare directă și să se ocupe în continuare de salubrizarea și deszăpezirea  municipiului Botoșani.

„Vom face cum spune legea și cum hotărăște Consiliul Local. Nu sunt eu cel care decid dacă scot la licitație sau nu. Consiliul Local decide. Există o frică de a participa la licitație pentru că nu au utilaje care să corespundă cerințelor actuale. Le-am dat bani să-și ia două utilaje pentru salubrizare și două pentru transport gunoi, ne-a decapitalizat pe noi, se face anul și nu au luat acele utilaje care i-ar fi ajutat enorm la licitație”, a mai afirmat Flutur.

Mai mult, edilul a precizat că profitul societății ar fi trebuit investit în utilaje și nu ar fi trebuit împărțit  între directorii societății care și-au luat bonusuri de performanță.

„Aveau obligația să plătească o redevență pe activitate. Nu aveau nicio obligație să facă profit, ca să-și împartă banii între ei, la directori și consiliul de administrație. Un serviciu public ar trebui să funcționeze cu un profit de 0,1%. Am spus, dacă nu sunteți în stare să veniți, facem un serviciu al primării. Nu o nouă societate. A mai fost prin 2003 Direcția de Servicii Publice care a preluat o parte din activitatea Urban Serv și o parte din activitatea Locativei. Facem un serviciu al primăriei, luăm toți oamenii, bani avem. Se va merge pe idea să încredințăm în mod direct societății… Dacă vă asumați, e foarte bine. Eu am găsit două soluții mai bune. Eu vreau să-I păstrez, să lucreze ei. Dar să fie legal. Trebuie foarte bine gândit”, spune primarul municipiului.

Cât privește anunțul liderului de sindicat cu privire la protestul pe care îl pregătește, primarul a spus:

„Refacem mineriadele și legea sindicatelor cu pumnii în masă. Eu am vorbit cu indicatul și am spus că sunt de acord să lucreze ei. Am găsit soluții, numai să le accepte. Nu fac caietul de sarcini, nu fac proiectul de hotărâre”, a conchis edilul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




















































ULTIMA ORA