7.6 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

FCM Dorohoi a pierdut pe teren propriu cu 2-0

fcmdorohoi-scbacau

La primul meci disputat de FCM Dorohoi pe teren propriu cu intrare pe bază de bilet, echipa antrenată de Vespazian Colban a fost învinsă în faţa a aproximativ 500 de spectatori. SC Bacău s-a impus cu 2-0 în cea de-a treia etapă a Ligii a II-a graţie reuşitelor lui Taban şi Hurdubei.

SC Bacău a început partida de la Dorohoi în forţă, având mai multe ocazii de poartă în primele cinci minute. FCM-ul a replicat prin două ocazii avute în minutele 6 şi 7, prin Orăşanu şi Sandu, dar mingea expediată de aceştia a trecut pe lângă poarta apărată de Petrariu. Gazdele au rămas în atac şi au mai avut o mare situaţie de gol în minutul 9, dar mingea şutată puternic de Vlaicu a fost parată din nou.

După primele 10 minute, SC Bacău a preluat posesia şi a dominat meciul. În minutul 22 au venit şi rezultatele, oaspeţii au reuşit să înscrie după un şut de la aproximativ 20 de metri al lui Taban, moment în care Prisacă a greşit şi a scăpat mingea în poartă. Elevii lui Tănase nu s-au oprit aici şi au agasat poarta dorohoienilor, însă în prima repriză nu au mai putut marca.

La reluare, gazdele au reuşit să îşi mărească avantajul în minutul 58, când Hurdubei a reluat cu capul o centrare venită de pe partea dreaptă. În replică, FCM Dorohoi s-a mutat în atac şi a forţat înscrierea unui gol, însă ocazia mare din minutul 74 a lui Cososchi, cap după o centrare, a fost apărată de Petrariu. Dorohoienii au rămas în atac şi au atacat poziţional, iar băcăuanii s-au mulţumit să se apere, să-şi conserve rezultatul şi să se bazele pe calea contraatacului.

Colban a „pierdut” un jucător în minutul 88, după ce Atudorei a luat direct cartonaşul roşu pentru lovirea unui adversar, însă jocul a curs tot la poarta băcăunană. Grumezescu a şutat din 7 metri, dar Petrariu a respins incredibil balonul, spulberând speranţele gazdelor de a reveni în joc şi păstrând tabela până la final la 0-2.

Pe lângă înfrângerea favoriţilor, ziua de 13 a fost cu ghinion şi pentru un suporter de 80 de ani din Dorohoi. Acesta a fost luat cu ambulanţa de la stadion după ce i s-a făcut rău în tribune, acolo unde a luat loc şi Victor Mihalachi, finanţatorul echipei, nelipsit de la meciurile disputate pe teren propriu. La jocul cu SC Bacău, printre cei 500 de spectatori a fost şi primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Prisacă – A. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Ursachi – Ghiviziu, Orăşanu (cpt.) – Barabaş (Pavăl ’59), Al. Vrabie (Tudorache ’89), Ed. Sandu (Mateiuc ’70) – Grumezescu
Antrenor: Vespazian Colban
Eliminat: Atudorei ’88 (roşu direct)

Petrariu – Luncanu, Adăscăliţei, A. Burcă, Sascău – Căinari, Dumitriu (Ţuţu ’46), Taban, Hurdubei (cpt.) – Bg. Ungureanu, Bg. Rusu (Vraciu ’82)
Antrenor: Viorel Tănase

Sursa: DorohoiNews

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA