Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a fost cercetat în mai multe dosare de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție dar între timp, s-a stabilit că nu se face vinovat de faptele pentru care a fost acuzat.
O parte dintre anchete, au pornit în urma unor reclamații făcute de unele persoane din anturajul adversarilor politici. Edilul municipiului Botoșani, spune că are șapte clasări în dosarele în care a fost cercetat. Este vorba de ancheta privind aleea de la Liceul de Artă, ancheta privind modernizarea CET-ului, concesionarea terenului pentru construirea mall-ului și contractele dintre Primăria Botoșani și firma Avensa.
[AdSense-A]
De asemenea, Flutur a scăpat să mai plătească acea corecție financiară stabilită în urma verificării proiectului de reabilitare a CET-ului. Magistrații au constatat că nu există nicio ilegalitate și că Primăria Botoșani trebuie să primească acea corecție financiară în valoare de 161 de miliarde lei vechi.
„Prin anul 2014-2015 când eram ținta tuturor lucrurilor rele care s-au întâmplat în municipiul Botoșani, uitând cineva să spună despre lucrurile bune, eram penalul de serviciu, aveam nu știu câte dosare. Nimeni nu a mai spus că în în momentul de față am șapte clasări pe acele dosare. Unul din cele mai importante era corecția financiară de 25% din proiectul de construire a noului CET din Botoșani. Vinovat era Flutur și pe lângă Flutur mai era viceprimarul Cătălin Alexa. Ni s-a imputat o sumă de 161 de miliarde vechi, pe care municipalitatea a plătit-o și ulterior s-a îndreptat pe cale civilă asupra vinovaților. Au uitat colegii de atunci din primărie să spună că la sfârșitul anului 2015, noi am câștigat la Curtea de Apel acea sumă. Scrie că Ministerul Fondurilor Europene, prin Ministerul Finanțelor, trebuie să returneze această sumă municipiului Botoșani. Era mai important să aibă în cine da, în campania electorală. Săptămâna trecută a venit și ultima hotărâre de la Înalta Curte de Casație și Justiție în care am câștigat această sumă iar statul român este obligat să înapoieze municipiului Botoșani acești bani. Nu știu dacă statul român va putea să înapoieze celor acuzați partea de sănătate, demnitate, onoare și tot ce derivă din asta. Nimeni nu o să întoarcă anii ăia”, a spus Cătălin Flutur.
[AdSense-A]
„Cel mai grav lucru este că această hotărâre a fost palmată, ascunsă. De către cei care au condus primăria până în 2016. Tot acel castel de cărți construit, aveam hoteluri, restaurante, plângeri făcute. S-a creat acel lucru că Flutur este un penal. Nimeni nu a mai vorbit de acele șapte clasări în diverse procese. Nici eu nu am vrut să vorbesc până la mitingul de sâmbătă”, a mai precizat Flutur care susține că nu se va îndrepta în instanță împotriva celor care l-au reclamat la DNA.