8.2 C
Botoșani
miercuri, 27 noiembrie 2024

Primarul Cătălin Flutur a avut prima reacţie după ce DNA a anunţat că îl cercetează pentru abuz în serviciu: “Nu am emoţii. Oportunitatea era între a face un mall şi o biserică”

catalin flutur

Primarul Cătălin Flutur a avut astăzi prima reacţie oficială după ce procurorii DNA au anunţat că îl cercetează pentru abuz în serviciu în dosarul privind concesionarea terenului pentru construcţia mall-ului din Botoşani.

“Cei care au stabilit prin această ordonanţă, de a fi inculpate una, două sau mai multe persoane din municipiul Botoşani, pe o faptă întâmplată în anul 2006, vă spun că este absolut normal şi corect. Este o etapă peste care vom trece cu toţii. Dacă o să ajungem în instanţă, acolo o să ne putem proba argumentele. Eu nu voi respecta ceea ce ni s-a recomandat la ultima întâlnire de al doilea om în stat, preşedintele Senatului, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor. Ne-au recomandat ca în momentul în care ne simţim hăituiţi, dacă nu suntem lăsaţi să ne facem treaba, dacă se fac presiuni, să ieşim public şi să spunem acest lucru. Eu nu ies public pentru că nu mă simt hăituit, nu mă simt nici nelăsat să-mi fac treaba. Nu pot să intru în detalii şi elemente la ceea ce s-a întâmplat”, a spus Cătălin Flutur, adăugând:

“Cred că sunt persoane în măsură să întrebe despre oportunitatea unei investiţii. Nu instituţiile de forţă stabilesc într-un oraş oportunitatea unor investiţii. Oportunitatea era între a face un mall şi o biserică acolo. Unul cu greu s-a terminat. Sunt aproape convins că biserica nu era gata nici până în momentul ăsta. Mai avem situaţii de acest gen în municipiul Botoşani. Dar probabil nici nu eram întrebaţi de ce am hotărât să facem altceva”.

Cât priveşte preudiciul de peste două milioane de lei stabilit de către procurorii DNA, Flutur a precizat că preţul scăzut al concesiunii din perioada construcţiei mall-ului a fost aprobat de către Consiliul Local.

“Prejudiciul stabilit nu vreau să-l comentez. Pot să amintesc că în municipiul Botoşani au existat hotărâri succesive de consiliu, una din 1998, una din 2003 şi una din 2005, în care Consiliul Local al municipiului Botoşani a hotărât că pentru cei care vor să investească, pe perioada executării lucrărilor să plătească o redevenţă de organizare de şantier, o redevenţă scăzută. Era o logică a trei consilii locale succesive. Aceste hotărâri există. Valoarea prejudiciului e calculată într-un mod anume. Trei acte materiale, sunt trei etape distincte. Prima etapă este până la obţinerea autorizaţiei de construcţie, a doua etapă pe perioada autorizaţiei de construcţie şi a treia etapă pe prelungirea autorizaţiei de construcţie”, a mai precizat primarul municipiului.

Întrebat de ce sunt acuzaţi doar angajaţii primăriei şi de ce nu apar şi consilierii locali care au aprobat acele hotărâri, Cătălin Flutur a spus:

“Mai aşteptaţi un pic. Toţi au fost cercetaţi. Ştiţi cum funcţionează aparatul. Este o solicitare, solicitare care este instrumentată de noi prin serviciile de specialitate, urmând ca acele lucrări să fie supuse aprobării Consiliului Local. Ai două variante: dai curs solicităţii şi se poate întâmpla ca cineva să spună că nu ai dat curs bine solicitării sau nu dai curs solicitării şi atunci poate să intervină partea care îţi face solicitarea care spune de ce nu mi-ai dat curs solicitării. Până la urmă tot ajungi la o discuţie”.

De asemenea, Cătălin Flutur a lăsat de înţeles că nu poate fi condamnat în acest dosar deoarece nu ar fi comis nicio ilegalitate: “La cum mă ştiu eu şi la cum ştiu subiectul nu am emoţii”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES




















































ULTIMA ORA