12.7 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

Grevă spontană a grefierilor din Botoşani – FOTO

greva-grefieri-tribunal-4

Aproape 40 de grefieri au intrerupt, astazi, activitatea si au protestat in fata Tribunalului Botosani. Grefierii de la cele doua instante si parchete sunt nemultumiti de conditiile de lucru si salariile mici.Acestia s-au plans ca lucreaza ore suplimentare care nu sunt platite, dar si de lipsa de personal.

„Cea mai stringenta problema este lipsa de personal, atributiile s-au inmultit, personalul a a ramas acelasi.Activitatea noastra nu se rezuma numai in sala de sedinte si dupa aia se termina.

Acum cu noile coduri atributiile s-au triplat fata de ce era inainte. Grefierii de la penal stau non-stop, deci ei trebuie sa fie la dispozitia instantei 24 din 24 de ore, si nu sunt platiti,  plus ceilalti care stau dupa program si au parte de acelasi tratament,fara a fi platiti”, a declarat Renata Jianu, prim grefier Tribunalul Botosani.

Grefierii din Botosani au fost solidari cu colegii din tara care au organizat un protest in fata Ministerului Justitiei in intervalul 10:00-13:00.

Scopul acestor manifestari constitutionale si legale este determinat de necesitatea imbunatatirii situatiei profesionale si economice a acestei categorii de personal, parte componenta si esentiala a sistemului judiciar.

greva-grefieri-tribunal-8 greva-grefieri-tribunal-7 greva-grefieri-tribunal-6 greva-grefieri-tribunal-5 greva-grefieri-tribunal-4 greva-grefieri-tribunal-3 greva-grefieri-tribunal-2 greva-grefieri-tribunal-1

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA