6.6 C
Botoșani
vineri, 25 octombrie 2024

Un fost ofiţer MApN candidează din partea ALDE la Primăria Băluşeni

alde nechifor, atudoroae, iacob

Ioan Nechifor (49 ani), fost ofiţer MApN şi fost comandant al unei unităţi militare, va candida pentru funcţia de primar al comunei Băluşeni. El a fost membru PSD în perioada 2008-2012 apoi membru al Partidului Forţa Civică iar de curând a intrat în ALDE şi va candida la alegerile locale.

„Sunt fost ofiţer al armatei române, am activat până la nivelul anului 2005 după care mi-am pus în valoare studiile administrative şi juridice, am fost secretarul comunei Băluşeni. În 2008 am fost unul dintre apropiaţii actualului primar, cel mai apropiat om de primarul Stratulat. L-am ajutat să ajungă în funcţie. În 2010, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD şi am fost vicepreşedinte cu voturi mai multe decât domnul Macaleţi şi actualul primar.

În 2012, un anume domn Marcu Gheorghe m-a asigurat că voi fi candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Băluşeni. Politicienii de la vârf ştiu să spună minciuni frumoase şi să se dezică de oameni. Am intrat în politică cu un singur scop, să servesc oamenii. Consacrarea am cunoscut-o în armată, am fost inclusiv comandatul unei unităţi militare. Am intrat în politică cu determinare şi cu singurul scop de a servi cetăţenii. Mi-am dat demisia din funcţia de vicepreşedinte PSD şi am intrat în Forţa Civică, un partid care nici nu exista şi care la nivelul Botoşaniului îl avea doar pe preşedintele Apotrosoaie Cristian. În doar două luni am reuşit să dăm candidaţi inclusiv la nivelul judeţului iar eu am scos un scor apropiat de primarul actual şi aproape trei consilieri. Forţa Civică s-a vărsat în marele PNL, un partid care clamează reforma dar nu pun în practică. În comuna Băluşeni, nu a pus candidat un om tânăr precum medicul Maxim ci a investit încredere într-un om de 67 de ani care toată viaţa lui a lucrat pe diferite funcţii în primărie. De ce PSD-ul nu investeşte în oamenii tineri? Există un anume domn Doroftei care are studii juridice, un domn Hânţescu care are studii economice. De ce trebuie să aşteptăm tot generaţia celor născuţi în ’49, generaţia comuniştilor? Ei au avut parte de cele mai multe funcţii în societate. Băluşeniul are doi candidaţi de 67 de ani la această dată.

Reforma nu se clamează, se face. Mi-am dorit să fac parte din acel partid istoric, Partidul Naţional Liberal dar astăzi se pupă între ei cei care l-au slujit pe Băsescu cu urmaşii Brătienilor. Este clar că nu am ce să caut“, a declarat Ioan Nechifor.

Cât priveşte promisiunile, candidatul ALDE susţine că va rezolva problema infrastructurii rutiere şi va încerca să creeze locuri de muncă pentru tineri.

„Din biroul meu nu va pleca niciodată un om jignit, cum s-a întâmplat şi se mai întâmplă. Apendicul de astfalt care există în centrul Băluşeniului va fi din capăt în capăt în cadrul comunei. Asfaltul la Băluşeni se va termina, voi şti să deschid uşi. Nu se poate ca o comună aflată la 18 kilometri de Botoşani… Este una dintre cele mai înapoiate comune. Până în 2008 nu a avut nimic. În mandatul lui Stratulat s-au construit o sală de sport şi două cămine însă în spate a stat şi munca mea. Vreau să dau o şansă tinerilor din comună să-şi găsească un loc de muncă“, a adăugat candidatul ALDE la primăria Băluşeni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA