13.9 C
Botoșani
luni, 28 octombrie 2024

Spectacol de Crăciun cu Aurel Moldoveanu şi cete de colindători – FOTO

darabani spectacol craciun

Cu o zi înaintea Ajunului Crăciunului, elevii principalelor unităţi de învăţământ dărăbănene, dar şi grupuri de urători din comunele Conceşti şi Hudeşti au fost prezenţi miercuri la Darabani pentru a-i colinda şi ura pe dărăbănenii în frunte cu primarul Corneliu Aroşoaie. Capul de afiş al spectacolului de Crăciun a fost interpretul Aurel Moldoveanu, care şi-a lansat în oraşul de pe malul Prutului albumul „Colindă, Colindă”.

Primii care au urcat pe scena din faţa Casei de Cultură „Theodor Balş” din Darabani au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Liceului „Dimitrie Cantemir” şi cei de la Clubul Copiilor din Darabani, cei din urmă primind în dar de la consilierul Dan Tîrniceru-Ifrim câte 10 lei, în plus faţă de cadourile din partea autorităţilor locale. Dora Ungureanu, cea pe care prezentatoarea Monica Ropotă a numit-o „mioriţa dulce la guriţă” a cântat câteva colinde în deschiderea spectacolului lui Aurel Moldoveanu care a încercat să-i impresioneze pe dărăbăneni cu colindele de pe ultimul său album, dar şi cu „Du-te dor”. „Mulţumesc din suflet, vă iubesc enorm!”, le-a transmis artistul dărăbănenilor, la finalul recitalului său.

Între timp, pe scena de lângă Primărie au urcat caprele, căiuţii, urşii şi ceilalţi urători din Conceşti şi Hudeşti, care încă duc mai departe tradiţiile şi obiceiurile românilor la Sărbătorile de iarnă. La iniţiativa Monicăi Ropotă, copiii au făcut un trenuleţ care a urcat şi pe scena unde cânta Moldoveanu, interpretul lăudându-l de mai multe ori pe edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie. Copiii au primit cadouri de la moşi, iar crăciuniţele au împărţit sărmăluţe şi vin celor prezenţi. Primarul le-au urat celor aproximativ 200 de dărăbăneni prezenţi la acest spectacol Sărbători fericite şi i-a invitat să petreacă şi Revelionul în aceeaşi locaţie, tot în compania lui Aurel Moldoveanu.

Sursa: Dărăbăneni.ro

VEZI GALERIE FOTO

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES











































ULTIMA ORA