12.7 C
Botoșani
vineri, 25 octombrie 2024

Doar 200 de botoşăneni au mai ieşit în stradă la PROTESTUL de vineri seară. Restul sunt mulţumiţi? GALERIE FOTO&VIDEO

protest 6noiembrie

Nicio minune nu ţine mai mult de trei zile. Botoşănenii au ieşit miercuri seară în stradă, plini de elan, dornici de schimbare, nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în România şi mai hotărâţi ca niciodată să se implice. Printre ei au fost şi câţiva membri PNL dar cei mai mulţi erau tineri care s-au săturat de corupţia din România şi actuală clasă politică.

Potrivit cifrelor oficiale anunţate de jandarmi, miercuri seară au fost aproximativ 1200 de persoane la protest, o cifră extraordinar de mare ţinând cont că toate sindicatele la un loc nu au reuşit să scoată nici măcar 1000 de persoane la acţiunile pe care le-au organizat în ultimii 15 ani.

Ziua a doua de proteste ne-a arătat că interesul botoşănenilor a scăzut. Membrii PNL nu au mai venit, ceea ce era şi normal, unii elevi nu şi-au mai permis să plece de la şcoală, alţii au mers la un bal iar o parte dintre protestatarii din prima zi au preferat să rămână pe motiv că “oricum nu se schimbă nimic”. Astfel, în a doua zi de proteste au fost vreo 600 de persoane.

Vineri seară, de la ora 19.00, era anunţată a treia zi de proteste. Aproximativ 150 de persoane s-au adunat în Piaţa Revoluţiei iar în timpul marşului de pe străzile municipiului au mai venit încă vreo 50 de tineri. În total, vreo 200 de botoşăneni mai sunt nemulţumiţi de corupţia din România, de clasa politică şi de faptul că peste 30 de tineri au murit în clubul Colectiv fără a avea vreo vină.

Bogdan Cărăuşu, principalul organizator al protestelor din Botoşani, a fost acuzat în mediul online că de fapt are anumite interese şi vizează tot felul de avantaje.  La începutul protestului de vineri seară, tânărul le-a transmis un mesaj celor prezenţi.

Ţinând cont că numărul protestatarilor din Botoşani este din ce în ce mai mic de la o zi la altă, organizatorii se gândesc să plece la Bucureşti pentru a-şi exprima nemulţumirea. Ei spun că în următoarele zile vor lua o decizie în acest sens.

protest Botosani 06.11 (1) protest Botosani 06.11 (2) protest Botosani 06.11 (3) protest Botosani 06.11 (4) protest Botosani 06.11 (5) protest Botosani 06.11 (6) protest Botosani 06.11 (7) protest Botosani 06.11 (8) protest Botosani 06.11 (9)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA