10.5 C
Botoșani
miercuri, 8 ianuarie 2025

Week-end cu două spectacole pe scena Casei Tineretului: “M0028” şi “Clubul etichetelor”

teatru spectacol

Sâmbătă, 14 martie 2015, de la ora 18.00, la Casa Tineretului Botoșani, actorii Teatrului Mihai Eminescu vor juca în spectacolul „M0028”, de Kadri Özcan. Regie și ilustrație muzicală: Kadri Özcan, scenografie: Mihai Pastramagiu, mișcare scenică: Victoria Bucun.

Distribuția:Bogdan Horga, Alexandra Acalfoae, Irina Mititelu, Anca Pascu, Lidia Uja, Alexandru Dobynciuc.

„Acesta este sfârșitul timpului…
Acesta este sfârșitul civilizației…
Odată cu trecerea secolelor, percepția noastră despre timp s-a modificat. Totul curge! Dar curge mult prea repede și, cumva, împotriva umanității… Astăzi, cu tehnologia noastră, cu invențiile noastre, cu dezvoltarea noastră, secundele au vârsta unui secol.
Marele vis al omului, nemurirea, e tot mai intens! Nuanțele devin tot mai inutile, iar albul și negru sunt dominantele unor nesfârșite scindări: inteligență – prostie, educație – primitivism, avuție – sărăcie, sănătate – boală.
Paradoxal, însă, pe măsura dezvoltării ei, omenirea înțelege tot mai greu că aceasta este singura planeta pe care o are! Și că, din păcate, tot ceea ce face se întoarce, într-un fel sau altul, împotriva singurului nostru acasă.
Am scris piesa M0028 cu astfel de gânduri bântuindu-mă neliniștitor. Și cu aceleași gânduri am pus-o în scenă la Botoșani, România. O altă țară, o altă cultură, însă aceleași angoase majore sfârtecându-ne ceas de ceas…” (Kadri Őzcan)

Pret bilet – 15 lei , elevi – 7 lei
Biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta „Centrului Național de Informare si Promovare Turistică”, din Centrul Istoric – Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4, tel. 0231/510 970

www.teatrulmihaieminescubt.ro
www.facebook.com/teatrulmihaieminescu.botosani
www.facebook.com/pages/MOO28-de-KADRI-OZCAN

Duminică , 15 martie 2015, ora 18.00 tot la CASA TINERETULUI Botoșani este programat spectacolul „CLUBUL ETICHETELOR”, adaptare de Ilinca Anamaria Prisăcariu după John Hughes. Regia: Lenuș Teodora Moraru, scenografia – Gelu Rîşca, coregrafia – Victoria Bucun.

Distribuția:Alexandra Vicol, Anca Pascu, Alexandru Dobynciuc, Vlad Volf, Alexandra Acalfoae, Bogdan Horga, Daniela Carmen Bucătaru

„Clubul etichetelor” sau Nu puneţi „etichete” fără să cunoaşteţi cu adevărat oamenii în cauză!

Lenuş Teodora Moraru:
„Textul aparţine unei eleve care deja are la activ câteva reuşite în materie de dramaturgie. Este vorba de Ilinca Anamaria Prisacariu, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani. De fapt, pe seama unei idei preexistente, autoarea a creat o structură curajoasă, cu scene şi personaje inedite.
Am lucrat cu actori de marcă ai teatrului: Daniela Bucataru şi Bogdan Horga, cu tineri actori care au fost formaţi la „Atelierul de teatru” – Alexandra Vicol şi Alexandru Dobynciuc, dar şi cu actori foarte, foarte tineri: Anca Pascu, Alexandra Acalfoae şi Vlad Volf.
Este un spectacol incomod, incomod pentru toată lumea, pentru toţi cei care aplică „etichete”, indiferent că sunt elevi, profesori sau părinţi.
Se întâmplă uneori să spunem ceva despre cineva fără să ştim cu adevărat care sunt resorturile intime ale celui „etichetat” într-un anume fel, de ce respectivul se comportă aşa şi nu altfel, de ce pe chipul fiecăruia există o mască…
De fapt, în acest spectacol se dau jos toate măştile! Este un spectacol despre sinceritate, despre importanţa comunicării cu adevărat asupra problemelor pe care le are fiecare. Susţinem prin spectacol că este mai potrivit să fii mereu onest decât să te ascunzi sub o mască. Pentru că purtatul unei măşti atrage după sine o altă mască şi apoi o altă mască, pentru ca la un moment dat să nu mai ştii care este chipul tău cu adevărat.
Este un spectacol destinat mai ales tinerilor, în care aceştia se vor regăsi uşor şi cu cele bune şi cu cele rele şi, mai ales, în care se dovedeşte cât de nedrepte pot fi uneori etichetările aplicate fără o cunoaştere reală a oamenilor etichetaţi.
Poate că mai toţi la vremea liceului am fost nedreptăţiţi, dar, să o recunoaştem, am şi nedreptăţit pe alţii. Când ne purtam urât cu un coleg sau o colegă, în acelaşi timp ne plângeam de milă că nu eram apreciaţi la adevărata valoare.
Este un spectacol care invită la discuţii, la întrebări, la comunicare.
Oricum, important este să nu etichetăm pe nedrept! Acesta-i mesajul piesei!”
(Spectacol recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani.)

Pret bilet – 15 lei , elevi – 7 lei
Biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta ” Centrului Național de Informare si Promovare Turistică”, din Centrul Istoric – Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231/510 970

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES













ULTIMA ORA