14.6 C
Botoșani
vineri, 25 octombrie 2024

Așa arată cel mai valoros prim XI posibil al României în acest moment

Naționala de fotbal a României este favorită să câștige grupa C2 a  Ligii Națiunilor. „Tricolorii” au recâștigat respectul Europei fotbalistice după prestația de la Euro 2024, ajungând în optimile de finală din postura de câștigători ai unei grupe din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia și Ucraina.

Campania din Liga Națiunilor se încheie în luna noiembrie, iar la finalul ei elevii lui Mircea Lucescu pot sărbători promovarea în liga valorică B și calificarea în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2026.

În pauzele meciurilor care au rămas de disputat din această competiție, microbiștii se pot distra folosindu-se de un cod bonus Vlad Cazino. Apoi, se pot întoarce la spectacolul sportiv, unde „actorii” care îmbracă tricoul României sunt tot mai valoroși.

Drăgușin este cel mai bine cotat

Cel mai bine cotat fotbalist român în acest moment este fundașul central Radu Drăgușin (22 de ani, Tottenham Hotspur), a cărui valoare este estimată la 25 de milioane de euro de către site-ul de specialitate Transfermarkt.

Cel mai valoros portar român este Ștefan Târnovanu (24 de ani, 3 milioane de euro), de la FCSB. Rezerva fecesebistului în cel mai valoros prim XI al României este Horațiu Moldovan (26 de ani, 2,50 milioane de euro), care a părăsit-o pe Atletico Madrid, unde nu juca deloc. Fostul rapidist s-a dus la Sassuolo și a impresionat încă de la primul meci. Cota sa de piață poate crește în următoarele luni.

Cel mai bine cotat fundaș dreapta este Andrei Rațiu (26 de ani, 3 milioane de euro), de la Rayo Vallecano. Apărătorul lateral a avut evoluții bune în acest sezon din LaLiga și poate face trecerea spre un club mai mare.

Perechea lui Drăgușin din centrul defensivei celor mai valoros prim XI este Andrei Burcă (31 de ani, 3 milioane de euro), care evoluează pentru FC Baniyas, în Emiratele Arabe Unite.

Pe stânga poate fi folosit rapidistul Cristi Manea (27 de ani, cotă de piață 2,5 milioane de euro). Cel mai valoros fundaș stânga „de meserie” este Nicușor Bancu (32 de ani, 1,5 milioane de euro), de la Universitatea Craiova.

Dennis mai impresionează la Parma

Cel mai valoros mijlocaș central este Darius Olaru (26 de ani, 7 milioane de euro), de la FCSB. Căpitanul campioanei are un sezon cu bune și cu rele. A marcat goluri foarte importante, cum ar fi cel al calificării în grupa principală Europa League, dar a și primit cartonașe roșii din cauza unor gesturi stupide.

Alături de Olaru îl plasăm pe Nicolae Stanciu (31 de ani, 4,5 milioane de euro), care vine de la Damac (Arabia Saudită). Stanciu este căpitanul echipei naționale și unul dintre cei mai buni marcatori.

Linia mijlocașilor ofensivi începe cu Dennis Man (26 de ani, cotă de piață 10 milioane de euro) pe dreapta. Fotul jucător al lui FCSB impresionează în Serie A, unde evoluează pentru Parma. În spatele vârfului este Alexandru Mitriță (29 de ani, 4 milioane de euro), craioveanul fiind considerat cel mai bun fotbalist din SuperLiga. Pe stânga atacă Florinel Coman (26 de ani, cotă de piață 7 milioane de euro), de la Al Gharafa (Qatar).

În atac, România nu stă foarte bine. Cel mai bine cotat vârf este Denis Drăguș (25 de ani, 4 milioane de euro), de la Trabzonspor. Rezerva sa este George Pușcaș (28 de ani, 1,5 milioane de euro), de la Bodrum.

Sintetizând, iată cum arată cel mai valoros prim XI al României în toamna anului 2024. În mare parte, este și echipa de start folosită de selecționerul Mircea Lucescu:

Târnovanu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Cr. Manea – Stanciu, Olaru – Man, Mitriță, Fl. Coman – Drăguș

Sperăm că în 2025 se vor mai adăuga câteva milioane bune de euro la valoarea totală a lotului „tricolor”, care în acest moment este de 94,63 milioane de euro.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA