10.5 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din Botoșani și le-a promis: Nu va fi nicio mărire de taxe și impozite FOTO&VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD pentru funcția de președinte al României, a venit astăzi la Botoșani pentru a se întâlni cu oamenii de afaceri și cu social democrații din județ.

Prima întâlnire a avut-o cu oamenii de afaceri iar Marcel Ciolacu și-a început discursul spunând: „Nu sunt în campanie electorală”. Apoi, premierul României le-a transmis oamenilor de afaceri că principala problemă constatată în zona Moldovei este lipsa infrastructurii. “Lipsa de infrastructură din Moldova a dus la o plecare masivă a forței de muncă în străinătate. Sunteți unul dintre județele cele mai afectate. Odată cu finalizarea A7, să vedem cum facem joncțiunea și cu Botoșaniul, începem să avem o infrastructură atât de necesară investițiilor. Trebuie să vedem pasul următor, care ar fi reconstrucția Ucrainei. Poziționarea Moldovei este una foarte bună”, a spus Ciolacu.

Premierul le-a transmis oamenilor de afaceri că ANAF nu va mai face controale de rutină și că taxele vor rămâne neschimbate.

„Va fi un plan fiscal pe șapte ani, cu reducere graduală a deficitului. Va fi o reducere de deficit în primul an, de 0,9%  Nu o să mai fie tradiționalele controale ale ANAF-ului luate aleatoriu, lucru care nu se mai întâmplă în niciun stat din UE. Se face pe baza informațiilor din sistem, printr-un soft de risc. Astea sunt lucruri care vin la pachet și cu inteligența artificială. Nu va fi nicio mărire de taxe și impozite, a mai declarat Marcel Ciolacu.

După discursul de început, premierul Ciolacu a cerut ca jurnaliștii să părăsească sala deoarece risca să primească unele întrebări incomode din partea oamenilor de afaceri.

Marș liberal

În timp ce premierul Marcel Ciolacu discuta cu oamenii de faceri din Botoșani, prin zona hotelului Rapsodia și-au făcut apariția și liberalii. Au venit îmbrăcați în albastru, fără a mai afișa mesajul “Mândru că sunt moldovean”, pe care l-au avut în campania electorală de la alegerile locale.

După întâlnirea cu oamenii de afaceri și conferința de presă, premierul Ciolacu a mers să vadă Teatrul Mihai Eminescu. Primarul Cosmin Andrei i-a transmis că își dorește să facă inaugurarea teatrului pe 21 decembrie și l-a invitat la premieră. Marcel Ciolacu i-a spus: “Pe 21 depun jurământul. Pe 22 pot să vin”.

Premierul Ciolacu și reprezentanții PSD au revenit la hotelul Rapsodia unde urma o întâlnire cu primarii social democrați din județ.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA