9 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

City managerul Mircea Magdalena: „Avocata lui Iftime a avut o miză politică când a blocat evacuare chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric”

Administratorul public al municipiului Botoșani, Mircea Magdalena, a precizat că demersul avocatei lui Iftime de a bloca acțiunea Primăriei de evacuare a chiriașilor recalcitranți din Centrul Istoric a fost motivată politic, întrucât aceasta era deja desemnată candidată PNL pentru Senat atunci când a intervenit în proces. Reprezentantul primăriei consideră că miza în acest caz o reprezintă voturile celor care urmează să fie evacuați.

Doamna avocat Aiftincă a fost desemnată candidată la Senat, chiar de către domnul Valeriu Iftime, încă din luna septembrie! Deci știa bine din acel moment că acțiunile sale au și o conotație politică. Dacă într-adevăr nu voia să amestece profesia cu politica ar fi trebuit să se abțină să intre în proces cu Primăria. Dar miza politică a PNL e de a lua voturile chiriașilor vizați de evacuare în urma amenzilor repetate pentru încălcarea normelor de conviețuire. Trebuia deci să fie limpede pentru beneficiarii serviciilor doamnei avocat că sunt apărați de o candidată PNL, ca să știe bine unde să pună ștampila la alegeri”, a explicat Mircea Magdalena, care a precizat că retragerea ulterioară din proces a avocatei este irelevantă din punct de vedere politic întrucât mesajul a fost deja transmis.

„<<Votați-ne la alegeri și vă vom da avocați să luptați cu primarul Cosmin Andrei care vrea să evacueze!>>, acesta a fost mesajul politic al PNL, care rezultă din acțiunea doamnei avocat-candidat”, a mai precizat administratorul public.

Mircea Magdalena spune însă că aceste jocuri politice afectează grav interesul public, pentru că acțiunea Primăriei de evacuare a chiriașilor violenți vizează apărarea celorlalți cetățeni civilizați care au fost terorizați sau chiar agresați fizic de cei care urmează să fie evacuați, cum a fost în cazul adolescentului care la finalul lunii august a fost desfigurat în bătaie de unii locatari din Centrul Vechi.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA