10.8 C
Botoșani
miercuri, 23 octombrie 2024

Elisabeta Lipă și-a început campania electorală la Cândești și i-a transmis un mesaj lui Valeriu Iftime: “Să nu se decidă să-mi ia și medaliile” FOTO&VIDEO

Cea mai titrată canotoare din lume, cu șase prezențe la Jocurile Olimpice, s-a întors astăzi, în Cândești, localitatea în care a copilărit. Vizita a avut o dublă semnificație. A mers la casa părintească și la cimitir, pentru că astăzi s-au împlinit nouă ani de la decesul tatălui ei, după care s-a întâlnit cu oamenii din Cândești. La sala de sport, a venit împreună cu foste colege din barca de 8+1, sportivi și reprezentanții PSD Botoșani, iar cu această ocazie și-a lansat candidatura la alegerile parlamentare.

“La 16 ani, am plecat de acasă, plângând dar și bucurându-mă că mă duc către o nouă destinație. Probabil că am simțit că atunci când voi ajunge mai mare, îmi voi reprezenta țara în cele mai importante competiții internaționale. Am revenit astăzi pentru o altă poziție. Am făcut sport până la 40 de ani, am bătut toate recordurile posibile și imposibile și astăzi am revenit. Dacă pot să spun că am revenit. Eu niciodată nu am plecat de aici. Aici este casa mea, aici sunt părinții mei, aici este familia mea. Tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească, s-a dus, dar mama mea trăiește și de fiecare dată când vrea să vină acasă, eu îi spun doar atât: când vrei te duc și când vrei să te întorâci, am venit și te-am luat. Astăzi, pentru mine, este o zi foarte grea. Acum nouă ani, tatăl meu s-a dus. Peste trei zile, împlinesc o vârstă și l-am înmormântat pe tatăl meu. Pentru un copil este foarte greu. Strâng din dinți și mă duc mai departe, mă duc mai departe pentru ei (n.r. arată către sportivi). În sportul de performanță am făcut tot ce s-a putut, la cel mai înalt nivel dar avem obligația să creștem această generație de copii ambițioși, frușoși, dornici. Avem obligația să le dăm șansa de a deveni campioni. Intrarea mea în politică este o provocare. Nu sunt obișnuită să fac politică. Eu am făcut politica sportului”, a spus Elisabeta Lipă.

Pentru că în ultimele zile a fost ținta unor atacuri din partea adversarilor politici, Elisabeta Lipă a ținut să-i transmită un mesaj lui Valeriu Iftime, președintele PNL Botoșani.

“Am de dat niște răspunsuri. Domnul președinte Iftime este om de sport și eu vreau să cred că știe ce înseamnă să fii fair-play. Văd că la început de mandat, cel mai important obiectiv al dumnealui este să-mi ia mie numele. Nu are cum. Numele meu este aici, eu aici am rădăcinile. Mă gândesc să nu se decidă să-mi ia și medaliile. Se poate gândi până la 31 decembrie, că sunt depuse la Baca Națională. După care, le voi lua acasă. O să-i fac niște copii, să le aibă la intrarea în Consiliul Județean și dimineața să-și aducă aminte de mine. Să-și aducă aminte de județul Botoșani, care a dat valori incontestabile și nu are voie să le jignească. Eu sunt de aici, din Botoșani. Eu nu sunt din altă parte. Pe mine m-au vrut mulți, nu cum zice domnia sa: au refuzat-o toți. Eu am ales să vin aici, aici e casa mea. Nu înțeleg de ce este atât de înverșunat, nervos. Aici toată lumea este calmă, ne distrăm. Politica se poate face și altfel, nu doar arătând cu degetul și scoțând tot ce ai mai urât din tine. Pe Federația de Canotaj, cu mine în frunte, s-au suit cu picioarele, ca să întrebe câți bani câștigă contabila. Eu nefiind de un an și jumătate președinte la Federația Română de Canotaj. Am dat dovadă de curaj, am avut întâlnire cu presa și mi-am spus punctul de vedere. Îl aștept și pe domnul președinte, la început de mandat, să spună de ce este nervos, de ce jignește, ce face cu toate firmele și contractele pe care le are cu statul, să fie transparent. Domnule președinte, eu vă promit că în cei patru ani de mandat, o să vă fac și stadionul. Eu am demonstrat că pot. Dumneavoastră… nu știu echipa pe ce loc mai este. Sper să vin cu mână bună în Botoșani, să ajutăm sportul. În toți anii de când am trecut în administrație și am condus Federația Română de Canotaj, am crescut generații de sportivi. Campioni europeni, mondiali, campioni olimpici. De sub bagheta mea au ieșit. Asta am făcut eu și voi face pentru județul Botoșani. Pentru că avem o sămânță atât de bună încât nu putem să nu investim în acești copii. Nu am venit să iau locul nimănui, am venit cu inima deschisă, am venit acasă, am venit să construiesc. Am ales să fac parte dintr-o echipă performantă și sunt ferm convinsă că voi reuși”, a mai spus Lipă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA