12.7 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

Spital de 30 de milioane de euro în Darabani. Alin Gîrbaci: “Este un proiect care se va realiza în trei-patru ani” / FOTO

Spitalul orașului Darabani se va redeschide după mai bine de un deceniu iar autoritățile locale au pregătit un proiect de peste 30 de milioane de auro pentru construcția unei unități medicale moderne.

În următoarele zile, Guvernul va aproba reînființarea Spitalului Darabani iar Primăria orașului Darabani va avea posibilitatea să depună un proiect pentru construcția unei noi unități medicale.

“Tot ce înseamnă orașul Darabani și zona de nord a județului au nevoie de acest spital. Vorbim de peste 40.000 de oameni din orașul Darabani și cele opt comune. Proiectul este pregătit, este depus la Ministerul Sănătății și așteptăm un aviz de oportunitate. Apoi vom ajunge la Ministerul Fondurilor Europene unde vom depune efectiv proiectul pentru construirea spitalului. Este un proiect de o valoare consistentă, peste 30 de milioane de euro. Va fi un spital orășenesc de grad patru, un spital care va avea peste 70 de paturi, un spital care va fi construit pe o suprafață pe 15.000 de metri pătrați, lângă sala de sport a orașului, la intersecția drumului național și drumului județean. Este pentru prima dată când suntem eligibili dar să nu ne așteptăm că va fi construit într-un an. Este un proiect care se va realiza în trei-patru ani”, a spus Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA