12.7 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

Doina Federovici: “Nicio pensie nu scade iar erorile vor fi corectate”

Noua lege a pensiilor a stârnit multe discuții în spațiul public iar unii pensionari sunt îngrijorați că după alegerile din decembrie, vor primi mai puțini bani. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a precizat că indiferent cine va guverna din 2025, pensiile nu vor putea fi diminuate.

“Această lege trebuie văzută ca o lege a echității și nu o lege a majorărilor. Echitate înseamnă la muncă și contribuție egală să ai aceeași pensie. Un scop extrem de important este și încurajarea muncii, și mă refer la acele puncte de stabilitate pe care am reușit să le introducem în lege. Un alt element extrem de important este recunoașterea tuturor drepturilor. Până la această lege se luau în calcul doar sporurile cu caracter permanent. Un al scop al legii este și de a încuraja natalitatea. Pentru fiecare copil născut și crescut până la vârsta de 16 ani, mamele primesc o reducere a vârstei de pensionare cu șase luni. (…) 82,5% din cele 4,6 milioane de pensii vor crește în urma acestei recalculări. Asta înseamnă aproximativ 3,8 milioane de seniori. Restul de 17,5% vor rămâne la același cuantum. Am văzut îngrijorarea seniorilor că le va scădea pensia de la anul, când alt guvern va veni la putere. Este o lege care este reformă în PNRR, asumată cu Comisia Europeană, o lege la care nu se poate interveni timp de cinci ani”, a declarat Marius Budăi.  

De asemenea, Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a precizat că toate erorile sesizate de pensionari vor fi corectate în cel mai scurt timp.

“Toți cei care critică această nouă lege a pensiei sunt cei care atunci când au fost la putere, fie nu le-au dat pensionarilor niciun ban în plus, fie i-ar fi lăsat fără creșteri de pensii timp de 50 de ani. Indexarea pensiilor este un act de dreptate socială, așteptat de milioane de pensionari care la muncă și contribuții egale, primeau pensii diferențiate. A alimenta cu bucăți mari de neadevăr frica nejustificată a pensionarilor este cel puțin o lipsă de respect. Nicio pensie nu scade iar erorile care au fost depistate, vor fi corectate în cel mai scurt timp posibil. Partidul Social Democrat este singurul partid din România care constant a avut grijă de creșterea pensiilor”, a spus Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA