17.7 C
Botoșani
duminică, 27 octombrie 2024

Zonă de recreere recent inaugurată lăsată de izbeliște de către autorități FOTO &VIDEO

Un parc din municipiul Botoșani a fost efectiv distrus de către ingnoranța și nepriceperea celor care ar trebui să-l administreze. Este vorba despre zona de recreere Vârnav, situată în imediata vecinătate a Parcului Mihai Eminescu, cea care a fost inaugurată la sfârșitul anului trecut.

Situația a fost semnalată de către botoșănenii care aleargă în fiecare dimineață pe pista special amenajată, dar care riscă să devină impracticabilă din cauza faptului că este udată haotic. Mare parte din parc este inudat iar bălăriile au pus stăpânire pe aproape întreaga suprafață.” Eu ies la alergat în fiecare dimineață la ora 06.00 iar peisajul este unul dezolant. În unele locuri iarba s-a uscat, în timp ce în altele apa băltește efectiv.” a spus un botoșănean.

Parcurile din municipiul Botoșani sunt în administrarea Direcției Servicii Publice (DSP), instituție care se află în subordinea Primăriei Botoșani. Directorul DSP promite că se vor lua măsuri începând de vineri. “Mâine (nr.vineri) am pus să cosească acolo. Noi am lăsat-o așa doar ca să nu se usuce. Eu sunt în concediu săptămâna asta și cealaltă. Irigatul așa e făcut, se rotește, din cauza asta se udă. Dacă se rotesc, normal că udă, așa e făcut, noi îl administrăm, îl tundem permanent. Mâine dimineață intră la tuns. Nu știu să vă spun când am tuns-o ultima dată, nu îmi amintesc, cred că acum vreo două – trei săptămâni, înainte de ultima ploaie, dar trebuie lăsat să crească mai mare pentru că se usucă foarte repede.” a explicat Marinela Vieru, directorul DSP.

Parcul a costat aproximativ 700.000 de euro

Parcul din zona Varnav a fost inaugurat pe 17 octombrie 2023 iar investiția a fost de 3,4 milioane de lei.Este o investiție din fonduri europene în valoare de 3,4 milioane de lei, fonduri pentru o nouă zonă din municipiul Botoșani. Zona de recreere Vârnav, așa cum se numește, este în prelungirea parcului Eminescu. Are aproximativ jumătate de hectar, are pistă de alergare, pistă de promenadă, bănci SMART, cișmele și o fântănă arteziană. Zonă de relaxare. Băncile SMART au posibilitatea conectării la internet, încărcare wirelles. Începând de astăzi vom deschide parcul. ” spunea la acea dată primarul Cosmin Andrei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA