16.6 C
Botoșani
luni, 28 octombrie 2024

O stradă intens circulată a fost ciuruită de avariile la apă VIDEO

O stradă intens circulată din municipiul Botoșani a fost efectiv ciuruită de  avariile la apă. Este vorba despre strada Primăverii, acolo unde în doar câteva zile, pe o lungime de aproximativ 15 metri, asfaltul a fost spart în trei locuri. Primul incident a avut loc pe 5 august iar noaptea trecută a mai avut loc unul asemănător la doar câțiva metri de cel din urmă cu câteva zile.

În această dimineață muncitorii au venit să repare avaria  dar au fost nevoiți să sape în două locuri, detectorul de localizare fiind inutilizabil, iar angajații care intervin în teren sunt nevoiți să apeleze la soluții primitive ” Folosim cepuri de lemn ca acum 40 de ani. Ținem o jumătate de oraș și avem salariul minim pe economie.” a spus unul dintre muncitori. Strada, reabilitată în urmă cu doar câțiva ani, a ajuns să fie găurită în mai multe locuri. În urmă cu aproximativ două luni, un crater uriaș a apărut vis a vis de clădirea în care a funcționat Romtelecom. Chiar dacă între timp locul a fost asfaltat, problemele nu ar fi dispărut. Potrivit unor surse, la intersecția străzii Primăverii cu Octav Onicescu, Nova Apaserv trebuie să intervină din nou să spargă carosabilul, dar angajații societății nu știu unde să sape.  Situația e cu atât mai gravă cu cât întreaga rețea de distribuție a apei este învechită și necesită urgent înlocuire. Cu toate acestea, conducerea Nova Apaserv a ratat cu seninătate o oportunitate de finanțare, pierzând peste 250 de milioane de euro din fonduri europene disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Incompetența Nova Apaserv sancționată de poliția locală

Poliția Locală a amendat principalul operator de apă al județului, Nova Apaserv, pentru dezastrul pe care îl lasă după intervențiile la avarii. În urma unor controale în perioada 1 iulie – 31 iulie, oamenii legii au acordat sancțiuni în valoare totală de 27.000 de lei. Astfel, polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplină în construcţie au organizat şi desfăşurat acţiuni de control pe raza municipiului Botoşani, cu privire la lucrările de construcţii executate, intervenţii în carosabil şi refacerea acestuia, fiind urmărite zonele afectate de lucrările de intervenții la rețelele edilitare

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA