6.6 C
Botoșani
sâmbătă, 26 octombrie 2024

INTERVIU/ Liviu Ciubotariu: „Îmi place să mă bat la primele șase locuri/ Am avut multe oferte dar am mai antrenat FC Botoșani și m-am simțit foarte bine aici/ Vor fi surprize la retrogradare”

Într-un interviu acordat în această dimineață, Liviu Ciubotariu, antrenorul FC Botoșani, a vorbit despre obiectivul echipei, transferuri, cum vede acesta noul sezon din Superliga, de ce a ales să vină la Botoșani, despre cât de benefică a fost amânarea jocului cu FCSB. Ce atmosferă a găsit în vestiarul echipei și ce oferte a refuzat pentru a semna cu gruparea locală, toate acestea în interviul de mai jos.

„Echipa era puțin debusolată”

R: Mister, ați început cu o victorie la Constanța, în fața Farului, cum a fost?

L.C : A fost o victorie importantă pentru noi, m-am bucurat foarte mult pentru jucători în primul rând. Aveam nevoie de această victorie. S-au petrecut câteva evenimente care cu siguranță a apăsat pe umerii jucătorilor, mă refer la primele meciuri de campionat, două înfrângeri, apoi a venit evenimentul cu schimbarea antrenorului Bogdan Andone și echipa era puțin debusolată, clar se vedea că jcuătorii erau apăsați de situație dar mă bucur pentru că am reușit în scurt timp să aduc acest nou spirit la echipă, cu ajutorul jucătorilor fiindcă singur nu puteam să fac acest lucru. Adică au înțeles că ce a fost în trecut trebuie să uite și bineînțeles trebuie să urmeze ceea ce îmi doresc eu, ceea ce vreau eu să joc, filozofia mea, mai ales că am schimbat și sistemul, au fost foarte multe de pus la punct într-o perioadă scurtă. Suntem într-un început de campionat, va fi mult de muncă, este clar că ne bucurăm pentru această victorie, dar asta nu înseamnă că de acum încolo vom fi relaxați. Este clar că ne așteaptă jocuri foarte importante și treburie să fim pregătiți.

R: Din punctul dumneavoastră de vedere, putea FC Botoșani să facă mai mult în primele două etape cu Oțelul și Poli Iași?
L.C : Nu vreau să comentez pentru că nu am fost aici la echipă. Am văzut ambele jocuri însă dacă nu am fost la echipă nu ar fi corect să fac eu o analiză la ceea ce s-a petrecut în trecut. Nu pot să comentez.

R: Sunteți un antrenor cu experiență care a demonstrat ( play off, cupe europene), ce v-a determinat să alegeți o formație care în ultimele două sezoane s-a luptat pentru menținerea în Superliga. Cu siguranță ați avut oferte mult mai bune.
L.C: Așa este. Am fost ofertat de mai multe echipe și din străinătate și din România însă un aport foarte important a fost această relație a mea cu domnul Iftime, o relație bazată pe respect și am ținut foarte mult de acest aspect. În plus faptul că eu am mai antrenat la FC Botoșani acum șase ani și m-am simțit foarte bine aici. Bineînțeles și acesta a fost un aspect care m-a influențat să vin la FC Botoșani.

„Am făcut trei transferuri și vor mai veni jucători. Este vorba despre Junior, Alex Diez și Matricardi”

R: Cum ați găsit echipa și cum vi se pare lotul?
L.C : Lotul, trebuie să fiu sincer și să spun că mai trebuie completat ca să nu adaug altceva.

R: Ușor, ușor se apropie sfârșitul campaniei de transferuri, multe echipe s-au întărit, FC Botoșani a cam rămas datoare la acest capitol. Ce jucători vă doriți și pe ce posturi?
L.C: Nu știu dacă ar mai fi un secret în momentul de față, au fost făcute trei transferuri. Este vorba despre Alex Diez, un jucător spaniol de bandă dreaptă. Este vorba despre Junior care a fost la Sepsi, la Gaz Metan, un jucător care cunoaște foarte bine campionatul nostru. Și este vorba despre un fundaș central Matricardi, un jucător cu care am lucrat la FC Voluntari și Hermannstadt, la fel, cu multă experiență care cunoaște campionatul nostru. Sunt sigur că acești jucători pe care i-am adus momentan, pentru că vor mai veni jucători, se vor adapta foarte rapid și că ne vor ajuta în proiectul nostru.

R: Cum ați găsit echipa?

L.C: Echipa am găsit-o puțin nesigură, fiindcă veneau după două rezultate negative, o echipă care nu avea moral, clar. Dar campionatul este lung, sunt multe meciuri de jucat și putem să ne pregătim așa cum ne dorim.

R: Meciul din etapa a 4-a cu FCSB a fost amânat, ar fi fost mai bine să jucați acum?
L.C: Dacă stau să mă gândesc acum și dacă am fi jucat, ar fi fost ok pentru noi. Întâlneam FCSB echipă puternică dar pe de altă parte puteam profita de faptul că ei veneau dintr-o deplasare grea, într-un meci internațional și atunci ne-am fi gândit că am fi avut mai mutle șanse. Pe de altă parte și că nu s-a jucat a fost un lucru pozitiv pentru mine pentru că am avut timp să-mi pregătesc jucătorii, să-mi pregătesc echipa, să punem la punct aspectele tactice, chiar și partea fizică care este importantă. A fost ok că nu am jucat dar nici nu aș fi avut ceva împotrivă dacă s-ar fi jucat meciul cu FCSB.

R: Pentru FC Botoșani urmează meciul de la Sibiu?

L.C: O partidă dificilă pentru noi, pentru că în ultimile două sezoane au arătat că sunt o echipă foarte bună a campionatului nostru. O echipă greu de învins, eu am mai jucat contra lor când am antrenat alte echipe și am avut meciuri dificile contra lor. Noi suntem ok, avem un moral bun, suntem pregătiți, știm că ne așteaptă o misiune grea dar mergem cu gândul să câștigăm la Sibiu.

„Va fi un campionat echilibrat, va fi un campionat strâns, probabil cu surprize în ceea ce privește partea de jos a clasamentului”

R: Domnule Ciubotariu, cum vedeți acest sezon de Superliga?
L.C: Este un început, un început în care echipele care participă în cupele europene nu au reușit să acumuleze punce foarte multe pentru că sunt implicați pe două fronturi și atunci este foarte greu. Ceva surprize, mi-a plăcut Slobozia, o echipă care a acumulat puncte, Buzăul nu arată rău din echipele care au intrat în prima ligă. În rest, știm foarte bine, Sepsi o echipă foarte puternică care joacă foarte bine. Va fi un campionat echilibrat, va fi un campionat strâns, probabil cu surprize în ceea ce privește partea de jos a clasamentului. În partea de sus, din punctul meu de vedere vor fi aceleași echipe care se vor lupta la campionat, echipe care s-au luptat și în sezoanele trecute.

R: CV-ul lui Liviu Ciubotariu nu-i permite acestuia să se lupte doar pentru menținerea în Superliga. Are FC Botoșani forța să se lupte pentru locurile 7-8? Vi s-a impus vreun obiectiv?
L.C: Eu îmi doresc foarte mult să nu mai avem probleme în ceea ce înseamnă partea de jos a clasamentului sau retrogradarea. De aici pornesc, cu acest gând. Este clar că ne dorim să terminăm pe un loc confortabil care să nu ne pună în pericol prezența noastră în prima ligă. În momentul de față, abia am venit de zece zile, este greu să spun pe ce loc vom termina. Așa cum ai spus și tu, sunt un antrenor cu ambiții mari, un antrenor orgolios, îmi place să mă bat la primele șase locuri, vom vedea, va trebui să muncim. Va trebui să muncim și eu și jucătorii să realizăm acest aspect.

R: Vă mulțumesc și multă baftă.
L.C Mulțumesc

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA