4.4 C
Botoșani
vineri, 25 octombrie 2024

Apă de la 7.00 la 17.00 în municipiul Dorohoi. D. Alexandrescu: “Mi-au zis că vor să extindă acest program”

În ultima perioadă, locuitorii municipiului Dorohoi au avut de suferit din cauza faptului că Nova Apaserv nu a asigurat cantitatea de apă necesară. În unele zone, oamenii au stat fără apă mai multe zile iar în altele au beneficiat doar câteva ore pe zi.

Primarul Dorin Alexandrescu spune că în ultimele două zile, cei de la Nova Apaserv și-au respectat promisiunea și au furnizat apă în toate zonele Dorohoiului, de la 7.00 la 17.00.

“Am cerut analiza Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și au făcut un program. În ultimele două zile, s-au ținut de el și au dat apă de la 7 dimineața până la 17.00, în toate zonele orașului. Mi-au zis că vor să extindă acest program dar deocamdată nu pot susține un program total. Urmează să ne mai întâlnim încă o dată pentru a discuta programul pe termen mediu și lung la Dorohoi”, ne-a spus Dorin Alexandrescu.

Edilul mai spune că municipiul Dorohoi are nevoie de 210-220 de metri cubi de apă pe oră iar Nova Apaserv livrează doar 130-140 de metri cubi.

“Toate localitățile cu primari mai harnici își fac rețele de apă dar operatorul de apă nu a modernizat și extins sistemul. Dorohoiul ar avea nevoie de 210-220 de metri cubi de apă pe oră dar intră 130-140 de metri cubi. Cei de la Nova Apaserv spun că de la Leorda se pompează 300 de metri cubi către Dorohoi. În aceste condiții, nu se regăsesc peste 150 de metri cubi. Nu cred că Văculești, Brăești și celelalte localități consumă cât Dorohoiul. Ori se pierde o cantitate mare de apă, ori sunt consumatori care folosesc apa și nu o plătesc. Este necesar un program pe termen mediu și lung pentru rezolvarea problemei apei. Dacă în urmă cu 5 sau 10 ani se făceau investiții în magistrale, acum eram într-o altă situție și ne ocupam de alte lucruri. Măcar din momentul acesta să se facă ceea ce trebuie”, a mai precizat primarul municipiului Dorohoi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA