27.6 C
Botoșani
miercuri, 26 iunie 2024

SCANDAL în AUR Botoșani la două zile de la alegerile locale. Eusebiu Cilibiu a cerut demisia Ariadnei Cîrligeanu și a fost exclus din partid

Candidatul AUR la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost exclus din partid, la mai puțin de două zile de la terminarea alegerilor locale. Potrivit rezultatelor oficiale, publicate până acum, Eusebiu Cilibiu a obținut 8,53%, fiind pe locul trei, după Valeriu Iftime și Lucian Trufin.

Cătălin Silegeanu, președintele Organizației Municipale AUR Botoșani a precizat că decizia a fost luată de Biroul Politic Național după ce s-a aflat că unii membri de partid din Botoșani vor să ceară demisia liderului George Simion și Ariadnei Cîrligeanu.

“În primul rând, constituirea de grupuri paralele. A încercat să creeze un grup, adevăratul grup AUR, să instige primari, consilieri, împotriva președintelui organizației județene și împotriva lui George Simion. Cine încearcă să facă răsturnări de conducere, este exclus din partid. Asta e prevăzut în statut. În plus, în UAT-urile unde au fost rezultate de 1-2-3%, bănuim că a fost blat făcut. Nu e posibil să ai un UAT cu 1-2%. Decizia este luată de Biroul Politic Național“, a declarat Cătălin Silegeanu.

“Domnul Eusebiu Cilibiu își pierde calitatea de membru și este exclus în urma acțiunilor sale. Încercările de dezmembrare, crearea de grupuri paralele pe diferite rețele sau grupuri de răzvrătire împotriva Președintelui Național sau Județean, cât și participarea la toate acestea, se poate pedepsi asa cum prevede statutul, prin excludere. Domnul Cilibiu nu a cerut doar demisia mea, ci și demisia domnului președinte George Simion. Când domnul președinte muncea pentru a duce un partid nou înființat de la zero spre notorietate, domnul Eusebiu Cilibiu era membru PNL. Nimeni nu este îndreptățit din acest partid să ceară demisia unor membri ai Biroului National de Conducere”, a completat Ariadna Cîrligeanu.

“Au fost oameni foarte buni pe care Ariadna i-a fugărit”

Eusebiu Cilibiu spune că totul a pornit de la un mesaj trimis Ariadnei Cîrligeanu prin care îi solicita demisia din funcția de președinte AUR Botoșani. Deși majoritatea celor din politică spuneau că Eusebiu Cilibiu va fi viitorul vicepreședinte al Consiliului Județean, el a precizat că jocurile erau făcute pentru alt reprezentant AUR.

“Ieri, într-un mesaj privat, i-am cerut Ariadnei Cîrligeanu demisia din funcția de președinte interimar de la Organizația AUR Botoșani. Ea tot timpul a spus: îmi asum. După ce i-am dat mesajul, am fost eliminat de pe grupurile de whats app și am făcut un alt grup, cu oamenii din județ. I-am cerut demisia pentru rezultatul AUR și pentru deciziile luate. Am avut discuții cu doi oameni care au câștigat alegerile în două comune mari din județul Botoșani. Au fost oameni foarte buni pe care Ariadna i-a fugărit din partid. În timpul campaniei, nu a ieșit o secundă cu candidatul AUR la Consiliul Județean. Eu am făcut campanie cu doi oameni lângă mine”, ne-a spus Eusebiu Cilibiu care a mai precizat: “Ei nu aveau nicio intenție să-mi valideze mie mandatul de consilier județean. Ei aveau planul pregătit pentru Ciprian Ignătescu, care urma să fie vicepreședinte al Consiliului Județean. Era discutat între ei și a ajuns lucrul ăsta la urechile mele. Urma să fiu sabotat și de asta i-am cerut demisia Ariadnei. Decizia încă nu mi-a fost comunicată. Dacă tu ca partid politic îți permiți să te debarasezi de un om care ți-a adus 14.000 de voturi, înseamnă că ai o mare problemă. De data asta, chiar închid subiectul politică”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





































ULTIMA ORA