28.7 C
Botoșani
miercuri, 26 iunie 2024

UPDATE. Explozie în Dedeman Botoșani. 3 victime au fost transportate la Iași și București. REACȚIA AUTORITĂȚILOR / FOTO&VIDEO

În această dimineață, s-a produs o explozie la magazinul Dedeman. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale ISU și ambulanțe.

O explozie urmată de incendiu s -a produs, în urmă cu puțin timp, într-un magazin de materiale de construcții de la intrarea în municipiul Botoșani, dinspre Suceava. La fața locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

„Din primele informații, șapte persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse ij magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. A fost activat Planul Roșude intervenție”, au precizat reprezentanții ISU Botoșani.

UPDATE. 12 persoane care au suferit arsuri în urma exploziei, au fost transportate la spital.

UPDATE. Incendiul a fost stins iar pompierii caută în continuare posibile victime

UPDATE. Peste 100 de persoane s-au evacuat din magazin la scurt timp după explozie

UPDATE. O victimă este în stare gravă și va fi transportată cu un elicopter, la un alt spital

UPDATE. Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, sunt 13 persoane rănite în momentul de față. 12 au fost salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Dintre acestea, 10 bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 63. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic, a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la un spital de arși din țară. Celelalte victime prezintă arsuri sau traumatisme.

UPDATE. 3 din cele 13 victime vor fi transportate cu un elicopter SMURD la alte spitale din țară, specializate în tratarea pacienților cu arsuri. Două victime vor fi transportate la Iași și una la București

 

UPDATE. Sorin Cornișă, prefectul județului Botoșani: “S-a activat Planul roșu de intervenții, s-a iterveit cu toate forțele care au atribuții, 269 de persoane, 16 instituții, 66 de mijloace. 13 victime, 11 bărbați și 2 femei. 3 victime sunt în stare gravă”

UPDATE. PLAUL ROȘU DE INTERVENȚIE a fost dezactivat

UPDATE: La UPU Botoșani au ajuns 15 persoane care se aflau în magazinul Dedeman, în momentul exploziei. 3 au fost transferate la alte spitale iar patru au rămas internate la Botoșani. Celelalte au răni minore

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





































ULTIMA ORA