28.7 C
Botoșani
miercuri, 26 iunie 2024

Spectacole de teatru pentru copii organizate în mai multe zone ale municipiului Botoșani

„Săptămâna Teatrului pentru Copii” deschisă de Ziua Internațională a Copilului, continuă cu o serie de spectacole dedicate micilor spectatori, în mai multe locații, printre care și parcurile din oraș.
Astăzi, 3 iunie 2024, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, îi invită pe cei mici, alături de familii, să ia parte la spectacolul cu actori și păpuși, interactiv, „Povestiri de buzunar”, de la ora 16:30, în Parcul Curcubeului. Regia este semnată de Valentin Dobrescu, scenografia – Mihai Pastramagiu, aranjament muzical – Constantin Panaite. Din distribuţie: Florin Iftode, Anamaria Chelaru, Ana – Maria Apetrei, Ioana Buta. „Sunt patru anotimpuri. Sunt patru povestioare pline de haz, inspirate din „Lumea celor care nu cuvântă” a lui Emil Gârleanu”, anunță regizorul artistic Valentin Dobrescu.
Mâine, 4 iunie 2024, de la ora 16:30, în Parcul Tineretului se va juca „Vasilache și Mărioara”, cea mai vestită poveste despre cel mai vestit cuplu românesc, cu final fericit, muzică, dans şi voie bună. Textul şi regia sunt semnate de Ion Sapdaru, scenografie şi costume – Gelu Rîşca, muzica – Toma Rîşca. Din distribuţie fac parte actorii Adelina Cojocariu, Ioana Buta, Pavel Petraşi şi Cosmin Tanasă.
Miercuri, 5 iunie 2024, în Parcul Sucevei, de la ora 16:30, va avea loc spectacolul muzical și interactiv „Elefănțelul curios”, după o idee de Rudyard Kipling. Este povestea unui pui de elefant, pe nume Dodo, care e foarte curios şi vrea să ştie tot ce e şi ce se întâmplă în jurul său. Regia artistică este semnată de Valentin Dobrescu, muzica este compusă de Constantin Panaite, iar scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu. Din distribuţie sunt actorii Anamaria Chelaru, Ana-Maria Apetrei, Oana Asofiei şi Andrei Bordianu.
Pe data de 6 iunie, de la 18:00, la sediul Teatrului „Vasilache” se va pune în scenă „Ursul păcălit de vulpe”, o surtă şi simplă poveste de Ion Creangă, a unui urs, care, păcălit de vulpe, a rămas fără coadă. Spectacolul, prezentat în anul 2012 la Festivalul Teatrelor de Păpuşi şi Marionete, ediţia a XI-a, organizat de Teatrul de Păpuşi “Puck” din Cluj–Napoca, a fost distins cu Premiul pentru mânuire acordat Auricăi Dobrescu pentru personajul „vulpea”. Regia artistică, dramatizare scenică și adaptarea poartă semnătura lui Valentin Dobrescu, muzica – Mihaela-Doina Macovei-Moraru, scenografia – Mihai Pastramagiu iar din distribuție fac parte actorii Anamaria Chelaru, Alin Gheorghiu, Pavel Petrași, Andrei Bordianu, Ana – Maria Apetrei, Ioana Buta și Oana Asofiei. Intrarea este liberă.
Pe 7 iunie, de la ora 16:30, în Amfiteatrul Cornișa se va juca spectacolul „Vasilache și Mărioara”.
Pe data de 1 iunie, în Parcul Mihai Eminescu, micii spectatori au luat parte la „Elefănțelul curios” iar duminică, pe data de 2 iunie, pe scena Teatrului „Vasilache” s-a jucat „Povestea peştişorului de aur”, după Aleksandr Sergheevici Pușkin, în regia artistică, dramatizare şi adaptarea scenică a lui Marius Rogojinschi, scenografie şi costume – Mihai Pastramagiu, distribuție: Cosmin Tanasă, Adelina Cojocariu, Pavel Petraşi și Oana Asofiei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





































ULTIMA ORA