28.7 C
Botoșani
miercuri, 26 iunie 2024

Cătălin Flutur, candidat PNL la Primăria Botoșani: „M-am săturat de hegemonia celor de la Nova Apaserv. Vreau să înființez o companie de apă a municipalității”

Cătălin Flutur, candidatul PNL la primăria mucipiului Botoșani, vrea să înființeze o societate de apă a municipalității pentru a rezolva problemele cu furnizarea apei.

Acesta spune că unul din principalele puncte pe care le are în următorii patru ani este preluarea de la Nova Apaserv a rețelei pe municipiul Botoșani pentru a putea fi atrase fonduri europene în vederea modernizării rețelei.” Prețul apei s-a dublat anul acesta. Eu personal m-am săturat de hegemonia celor de la Nova Apaserv, am analizat foarte bine situația și am hotărât să rupem pisica în două. Nu se mai poate. Cetățeanul din oraș, dacă vede că s-a scumpit prețul la apă, dacă este o avarie la apă se întreabă cine-i vinovat. Nu toată lumea știe că această societate este în subordinea Consiliului Județean, vina cade pe primar. Primarul nu are nici o pârghie, el trebuie să se roage la cei de la Nova Apaserv să vină să intervină, să vină să astupe după două trei luni și tot așa. Unul dintre punctele mele principale din acești patru ani este să înființez o companie de apă a municipalității. Avanjatele sunt clare și directe, cetățeanul din Botoșani nu va plăti pierderile de la Leorda, Săveni, Concești sau Hlipiceni. Noi, cei din Botoșani plătim pierderile de pe întreg județul. Noi suntem cei care plătim 60% -70% din tot ce înseamnă veniturile celor de la Nova Apaserv. Având o companie a noastră, orice avarie orice avarie o rezolvăm în ziua respectivă. Vedem zone în oraș unde curge apa câte două săptămâni.”  a mai spus candidatul PNL la Primăria Botoșani.

Potrivit lui Cătălin Flutur, la noul operator ar putea lucra inclusiv cei de la Nova Apaserv, nefiind vorba despre eventuale disponibilizări. Noi ne preluăm partea noastră de conducte, bineînțeles că vom prelua personal, noi nu avem personal calificat de la Nova Apaserv. Vom face și angajări ulterioare dacă nu sunt suficienți cei de acolo. Nouă ne tebuie meseriași, cei care sunt în teren. În momentul în care societatea este la noi putem să aplicăm pentru fonduri europene foarte ușor. Vă garantez că toate zonele vor avea canalizare și apă, iar prețul dintr-un calcul pe care l-am făcut va scădea măcar cu 40 % pentru cetățenii municipiului Botoșani. Mai sunt comune care doresc să iasă din ADI Aqua. „ a încheiat Cătălin Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





































ULTIMA ORA