0.6 C
Botoșani
marți, 26 noiembrie 2024

Asistenții medicali care au absolvit înainte de 2009 și vor să lucreze în străinătate trebuie să se întoarcă la școală

spital personal medical1

O nouă decizie europeană dă peste cap planurile a zeci de mii de absolvenţi de școală sanitară care vor să muncească în străinătate. Dacă au terminat școala înainte de 2009 trebuie să urmeze cursuri adiţionale, pentru ca diplomele să le fie recunoscute şi peste hotare. Pentru cei care deja lucrează în străinătate, acest lucru echivalează cu pierderea locului de muncă, cel puţin pe perioada cursurilor.

Carmen Lupu a terminat Şcoala Postliceală Sanitară din Iaşi în 1994 şi timp de două decenii a îndurat lipsurile vieţii de asistentă medicală în spitalele din România. La sfârşitul anului trecut, norocul i-a surâs din Anglia.

Un spital i-a acceptat cererea şi a anunţat-o că trebuie să se prezinte la post chiar la începutul lui 2015. Din păcate, bucuria femeii a fost umbrită când a aflat că trebuie să urmeze un curs de revalorizare, de 11 săptămâni, pentru a-i fi recunoscute studiile în străinătate.

„Ce fac? Eu am bilet luat deja, un contract în Anglia, este soţul, ce fac? Trebuie să stau să fac cursurile sau să plec. În afară nu te aşteaptă nimeni, deci acolo contractul este contract, trebuie să ajungi, nu ajungi ai pierdut contractul”, spune Carmen Lupu, asistentă medicală.

Asistenţii medicali cu experienţă spun că astfel de cursuri sunt inutile, iar faptul cătrebuie să plătească între 600 şi 800 de lei îi nemulţumeşte şi mai tare.

Citeşte mai mult pe Digi24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES




















































ULTIMA ORA