28.7 C
Botoșani
miercuri, 26 iunie 2024

Execuția șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scoasă la licitație

Lucrările de execuție a șoselei ocolitoare a municipiului Botoșani au fost scoase la licitație, iar municipalitatea așteaptă oferte din partea constructorilor până la sfârșitul lunii mai.

Obiectivul va începe din zona Lebădă și va avea ca punct de descărcare zona Baisa, unde se va intersecta cu drumul expres Botoșani – Suceava. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. „ S-a publicat pe Sistemul Public de Achiziții Publice cea mai mare licitație din istoria orașului. Este vorba de licitația de lucrări pentru șoseaua ocolitoare a municipiului Botoșani prin Curtești. Această licitație are o valoare de peste 60 de milioane de euro iar termenul pentru depunerea ofertelor este de 27 mai 2024, ora 15.00. Îmi doresc foarte mult ca la aceste lucrări de anvergură să avem constructor din județul Botoșani. Odată cu finalizarea lucrărilor la această centură ocolitoare pe relația Suceava – Iași, avem dezvoltarea regională a zonei, fluidizarea traficului, devierea traficului de tranzit care acum se realizează pe bulevardul Mihai Eminescu, strada Petru Rareș, strada Maior Ignat, strada Mihail Kogălniceanu, strada Pacea și ieșirea din Botoșani spre Suceava. Avem micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării, reducerea numărului de accidente și crearea a noi locuri de muncă pe perioada desfășurării lucrărilor și punerea în evidență a atracțiilor turistice pe care le avem în județ.” a spus edilul.

Lucrările ar trebui să dureze 24 de luni

Potrivit acestuia, durata lucrărilor este de 24 de luni iar acestea ar putea demara în perioada următoare dacă nu vor fi contestații. “Vor fi două benzi de 3,5 metri lățime și acostamente de 1,5 metri. Avem parcare pentru mașini mari și cel mai important conexiunea cu drumul expres Botoșani – Suceava. Este finanțare europeană, pe exercițiul 2021-2027. Nu avem cofinanțare la această investiție.” a mai spus Cosmin Andrei.

Șoseaua de centură va avea zonă de parcare de scurtă durată cu amenajări care permit alimentarea cu energie electrică, alte utilități, canalizare, alimentare cu apă, punct de încărcare electric pentru mijloacele de transport electric și o mică zonă de agrement care va avea toalete inclusiv pentru persoane cu handicap. De asemenea, investiția va avea patru sensuri giratorii din care două în interior.

Se pregătește documentația pentru inelul doi al șoselei de centură

Municipalitatea are un parteneriat încheiat pentru continuarea șoselei de centură “Varianta ocolitoare, etapa a 2-a”, care va pleca din zona Lebăda până la Victoria, comuna Stăuceni. Lungimea traseului va fi de 12,5 kilometri, iar valoarea estimată este de aproximativ 120 milioane de euro. În acest moment, acest tronson este în etapa achiziției studiului de fezabilitate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





































ULTIMA ORA