7.7 C
Botoșani
sâmbătă, 26 octombrie 2024

TOPUL FIRMELOR DIN BOTOȘANI. Iftime a venit în fața oamenilor de afaceri cu citate din Dostoievski și un proverv evreiesc

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani le-a transmis oamenilor de afaceri din Botoșani că singuri nu vor reuși și că trebuie să se unească, să colaboreze între ei și să fie uniți.

“Vă salut domnul primar și mă bucur că vă revăd. Suntem într-o relație de amiciție și colaborare. Mulțumesc domnul Sorin (prefectul Sorin Cornilă). Ca de obicei plin de entuziasm și de suport pentru mediul de afaceri. Într-un mod special îi mulțumesc domnului Cătălin Drulă, pe care nu l-am invitat dar care a venit și care m-a blocat. Acum multă vreme spuneam că oamenii politici ar trebui să-și ia abonament, să vadă cei mai puternici oameni din Botoșani. Nu oamenii cei mai bogați cu cele mai frumoase mașini, ci oamenii care cu adevărat țin Botoșaniul în spate. (…) Sunt 30 de ani de când sărbătorim acest eveniment, celebrăm pe cei care au rezultate bune. Un vechi proverb evreiesc spune că dacă te levești de mai multe ori de un zid, nu mai încerca. Nu se va face o fereastră acolo. Schimbă direcția. (…) Luați orice statistică din România și o să constatăm că Botoșaniul, Vasluiul și Teleormanul sunt pe ultimele trei locuri. Poate exista prosperitate, poate exista o comunitate care nu are un mediu de afaceri performant? Nimeni, niciodată, nu a câștigat singur. Nimeni nu a reușit să fie performant într-o lume săracă. Cel mai important lucru este să fim uniți. Dacă nu reușim să avem un punct comun de vedere, să fim împreună, singur nimeni nu a făcut nimic. (…) Dostoievski spunea acu 160 de ani că toleranța va devein atât de important și presantă în societățile viitoare încât oamenii inteligenți vor înceta să mai vorbească ca să nu-I jignim pe imbecili. Oameni buni, vă rog să aveți opinie, să aveți energie și speranță. Este singura metodă prin care societățile performează. Sunt câteva oportunități pe care încă le avem. (…) Prima condiție ca să fii fericit este să nu ai timp să te gândești la nefericire”, a spus Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA